Als je je theorie-examen hebt gehaald, hoe lang mag je dan uiterlijk wachten voordat je praktijk-examen doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

geldigheid van het theoriecertificaat rijbewijs B wordt verlengd van 12 naar 18 maanden zodra de proef Begeleid Rijden van start gaat. Dat schrijft minister Camiel Eurlings (CDA) aan de Tweede Kamer.

Er is sprake is van een zogenaamde ‘gedoogsituatie’. Wettelijk gezien zijn pas vanaf 1 november 2011 alle theoriecertificaten voor de auto, motor en bromfiets 1,5 jaar geldig. Dat geldt ook voor de certificaten die voor die datum zijn afgegeven, zo laat het CBR zojuist weten. Met de gedoogsituatie wordt voorkomen dat een kandidaat op 31 oktober geen praktijkexamen mag doen omdat zijn theoriecertificaat tussen de een en anderhalf jaar oud is, terwijl een andere kandidaat met eenzelfde theoriecertificaat een dag later wel wordt toegelaten tot het praktijkexamen. Vooruitlopend op de nieuwe regelgeving heeft het CBR besloten om in de periode van 13 oktober (datum bekendmaking nieuwe regelgeving) tot 1 november praktijkexamenkandidaten toe te laten met een theoriecertificaat dat tussen de 1 en 1,5 jaar oud is. dus 1,5 jaar

Dat is tegenwoordig 1,5 jaar geldig voor autorijden. Het was vroeger slechts 1 jaar maar theorie is veel goedkoper geworden en ook nog langer geldig. (ik neem aan dat je het over rijbewijs B hebt)

Hou er wel rekening mee dat de wachttijd bij het CBR gemiddeld 6-7 weken is, dus als je ook tot het laatst wacht met je rijlessen, of een spoedcursus neemt, plan het dan op tijd!

Bronnen:
http://www.rijschooldenk.nl/info_over-veel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100