krijg je ook een transitievergoeding als je na ontslag aansluitend en dus gelijk bij een concurent aan de slag gaat ?

bedrijf a heeft een vervoerscontract verloren en bedrijf b neemt daardoor dus personeel van bedrijf a over

Toegevoegd na 7 uur:
Even voor alle duidelijkheid, er is geen sociaal plan en personeel word eerst ontslagen,waarna personeel naar bedrijf b kan,niet al het personeel eerder ontslagen alleen het personeel in het desbetreffende gebied

Toegevoegd na 7 uur:
Eerder =word

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt af van wat er in het sociaal plan beschreven staat. Dit kan van bedrijf tot bedrijf verschillen. Ik ken bedrijven die afdelingen sloten per (bijv) 1 dec en mensen die voor 1 dec iets anders hadden, kregen nog wel hun ontslag / transitie vergoeding. Echter zijn er ook bedrijven (en dit komt meer voor) die de vergoeding niet meegeven als er al direct iets anders voor het personeel is. Een argument daarvoor kan bijvoorbeeld zijn dat je je dienstjaren van bedrijf A meeneemt wanneer je bij bedrijf B aan de slag gaat. Het beste wat je kan doen, is deze vraag stellen aan de OR van bedrijf A. Deze moeten op de hoogte zijn van de inhoud van het sociaal plan (ze hebben er namelijk instemming in moeten geven). De details kunnen zij je dus goed uitleggen. Toegevoegd na 7 uur: Als het bedrijf groter is dan 50 man, is het verplicht een OR te hebben. Kleiner, dan kan er een personeelsvertegenwoordiging zijn. Is het bedrijf groter, dan moet je de OR om hulp kunnen vragen. En als er geen sociaal plan is, moet de OR ook mee gewerkt hebben aan iets anders (zelfs als er failliesement is). Het meest verstandige is wellicht om deze vraag bij een juridisch loket te stellen (want het kan om best veel geld gaan, afhankelijk van dienstjaren etc). Mocht je rechtsbijstandverzekering hebben, dan kan je ook daar met je vraag terecht.

Bronnen:
OR ervaring met verschillende sociale plannen.

Bedrijf A sluit ? Bedrijf B neemt de bedrijf's voering ( het werk en de klanten ?) nee die nemen het personeel over met alle voor en nadelen . Nee . Geen vergoeding lijkt het zo . Wel bij ontslag maar dan moet er nog wel geld zijn . Maar als er min of meer een voortzetting is dmv een overname nee . Of het moet zijn eerst ontslagen zijn en dat jij uitgenodigd wordt te solliciteren op een baan bij firma B . Succes .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100