Wie heeft voorrang in deze verkeerssituatie? (Zie plaatje.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De voetganger heeft voorrang. De drempel maakt dat de straat waar de auto uitrijdt verkeerstechnisch gezien wordt als een uitrit.

De voetganger.

Een moeilijke situatie, de auto komt van een woonerf af, met de nadruk dat ie er nog af moet komen dus lijkt mij dat de auto de voetganger voor moet laten gaan...

Voetganger heeft voorrang!

Als het uitrijden van een 30km-zone wordt beschouwt als een uitrit, heeft de voetganger voorrang omdat je nooit voorrang hebt als je ergens in of uit rijdt.

Bij het verlaten van een uitrit dien je alle verkeersdeelnemers voor te laten gaan.

de voetganger heeft inderdaad voorrang, tenzij anders aangegeven

Uit de antwoorden snap ik dat er ergens een voetganger loopt, die heeft dan altijd voorrang. De auto heeft een verlaagde stoep als uitrit en moet dus voorrang geven.

Het is de drempel die het 'm doet - de drempel maakt deze situatie tot een zogenaamde uitritconstructie. In het verkeer geldt: als het er uitziet als een uitrit, dan IS het een uitrit. Het uitrijden van een uitrit geldt als bijzondere verrichting. Bij het uitvoeren van om het even welke bijzondere verrichting, heeft AL het overige verkeer voorrang - dus ook de voetgangers. Toegevoegd na 3 minuten: Zou het geen uitritconstructie zijn geweest, maar een gewone straat-op-straat-aansluiting, dan zouden de normale voorrangsregels gelden die bij een voorrangsweg gelden. Die regels zeggen dat alle *bestuurders* voorrang hebben. Onder de kreet "bestuurder" vallen bijna alle verkeersdeelnemers, maar voetgangers juist niet.

voetganger heeft voorang want dat is bijzonder verkeer.

Bij het verlaten van een erf (bord G6) of een 30 kilometerzone gelden geen bijzondere voorrangsregels. U moet voorrang verlenen aan alle bestuurders die van rechts komen, tenzij de voorrang geregeld is door verkeerstekens, zoals borden of haaientanden. Als er bij het verlaten van een erf of zone een uitritconstructie is aangebracht moet u alle weggebruikers, dus ook voetgangers, voor laten gaan.

Bronnen:
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/ver...

de voetganger

De voetganger heeft voorrang. Alhoewel bij dit soort situaties deze voorrang regelmatig niet verleend wordt.

De voetganger heeft voorrang

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100