Ik ben mijn nummerplaat vd auto verloren, wat moet ik nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij vermissing van één of twee kentekenplaten hoeft u geen vervangend kentekenbewijs meer aan te vragen. U kunt dan bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant nieuwe kentekenplaten aanschaffen. Hierbij moet u (of iemand namens u) het originele Voertuigbewijs (deel 1A) en een geldig legitimatiebewijs laten zien. Als er op het voertuig twee kentekenplaten zitten, dan worden er ook twee nieuwe kentekenplaten verstrekt, ook al is er maar één kentekenplaat vermist. De kentekenplaatfabrikant perst de kentekenplaten met een verhoogde duplicaatcode. Ook registreert de kentekenplaatfabrikant dat hij nieuwe kentekenplaten afgeeft omdat de oude zijn vermist. Bij verlies of diefstal van uw kentekenplaat adviseert de RDW u altijd aangifte te doen bij de politie.

Bronnen:
http://www.rdw.nl/nl/particulier/dekenteke...

Je moet aangifte doen bij de politie. Deze maakt dan melding dat die vermist word. En als iemand ermee gaat rijden of iets word die gene aangehouden. ALs je een nieuwe aanvraagt kan je bijvoorbeeld naar de Velba gaan. Dan krijg je een nieuwe. Voor en achter met dan een 1, 2 etc er op. Kost ongeveer 30 - 50 euro

Je moet in eerste instantie aangifte gaan doen bij de politie. Je zal hiervan een attest krijgen. De nummerplaat wordt geschrapt. Je kan die nummerplaat niet meer terug gebruiken, zelfs al zou je deze vinden... Van de DIV zal je ook een brief inzake de schrapping ontvangen. BIV moet niet meer betaald worden. Wel de kosten van de herinschrijving.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100