Waarom rust men een reeks lantaarnpalen/straatverlichting op zeg maar 100 meter straat niet uit met bewegingsdetectoren? Zie uitleg!

Al die lampen branden de hele nacht door, grotendeels vaak voor niets, zeker in de wat kleinere steden/dorpen. Waarom geen bewegingsdetectoren die bijvoorbeeld een range van 100 meter de palen aandoet als er iets bewegends langskomt en daarna weer uit laat gaan? Ik bedoel dus natuurlijk niet een detector per lantaarnpaal!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om technische reden is dit niet mogelijk want de meeste straatverlichting is met SON-lampen (geel licht) of met hoge druk kwikdamplampen en die hebben allemaal een opwarm tijd. Omgekeerd na het afschakelen moeten die koelen alvorens die weer aangestoken kunen worden. Goed idee maar niet uitvoerbaar.

vaak kost een elektrisch apparaat of lamp steeds opnieuw aan doen meer stroom dan ze een bepaalde tijd aan te laten. omdat ze steeds opnieuw moeten opstarten of in dit geval op nieuw moeten opwarmen. tenzij je LED verlichting hebt. maar dit is momenteel nog erg duur als straat verlichting en dit is al heel zuinig verder kosten de bewegingsdetectoren ook geld en stroom. en ik kan me indenken dat ik daar niet graag naast woon. als er constant lamp aan gaat en dan weer uit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100