Kan ik een auto inruilen die duurder is dan de nieuwe auto?

Stel, ik heb een tweedehands auto met een dagwaarde van zo'n € 20.000,-. Deze wil ik inruilen tegen een kleinere splinternieuwe auto van € 9000.-. Kan dat? En krijg ik dan ook de meerwaarde van mijn inruilauto contant uitbetaald? Gebeurd dit wel vaker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voorop gesteld dat je de dagwaarde nooit zal krijgen als je hem inruilt zullen er wel dealers zijn die je een bedrag voor je auto willen betalen als het een courante goed onderhouden auto is.

Het kan zeker maar of de verkoper die auto wil overnemen, dat zal je met de autoverkoper moeten regelen.

Ja hoor, dit is goed mogelijk maar verschilt wel per bedrijf. Een autobedrijf (geen dealer) die alleen maar zuinige of kleine auto's koopt zal dit niet zo snel doen omdat dit niet zijn doelgroep is. Die inruil auto van jou kan hij ook weer verkopen aan een andere handelaar, dit gebeurt ook vaak. Vaak gaat bijvoorbeeld een toyota die wordt ingeruild bij de BMW dealer, naar een allround merk handelaar. Dan belt vaak de bmw garage op wat deze voor prijs krijgt bij die handelaar en zodoende wordt er een deal gemaakt. Houd er wel rekening mee dat sommige bedrijven een auto duurder aanprijzen wanneer je een auto inruilt of dat er vaak maar weinig van de prijs af kan. Meestal is de auto zelf verkopen de beste optie aangezien je er over het algemeen dan meer geld voor krijgt.

Een dealer wil graag winst maken, daar staan ze voor. Afhankelijk het merk wat je inruilt kan erg belangrijk zijn voor de dealer waar jij een auto koopt. Kijk vooruit en zoek een dealer die jou merk ook in hun dealerschap hebben zitten, dan krijg je de hoogste prijs voor je auto. Want dan kan de dealer die hem van jou inruil in het filiaal zetten van dat merk. Daar krijgt hij een keurmerk en garantie bij de verkoop. Succes !

Ja, dat kan prima - mits de verkoper denkt dat ie jouw auto weer redelijk snel kan verkopen met winst. Voor jouw auto krijg je dan zo'n 17.500, misschien. De verkoper wil immers wel winst maken als ie jouw auto weer doorverkoopt. Dus zal je misschien zo'n 8.500 toe krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100