Op de plei route van gelredome naar rotonde snelweg in Arnhem hangen 2 kleine camara's een tijdje wie weet wat voor camara's dat zijn?

Toegevoegd na 1 minuut:
en waar ze voor dienen

Weet jij het antwoord?

/2500

Er hangen daar veel rood licht flitsers en ook veel snelheidcontroles.

Die camera's zijn bedoeld om snel files en/of ongelukken te kunnen waarnemen. Deze staan in verbinding met een verkeerscentrale, die bijvoorbeeld de matrixborden (die niet al te lang geleden op de Pleijbrug geplaatst zijn) boven de weg kan bedienen.

Die zijn er om te controleren dat de (vele) stoplichten de infrafrucstuur niet naar beneden halen, het zijn dus een soort van webcams! (en ze zijn nodig ook)

Deze camera's hebben niets met snelheid of controle te maken. Deze camera's registreren enkel kentekens en houden zo de verkeersstromen bij die Arnhem in en uit gaan en door de stad heen. Toegevoegd na 53 seconden: "Doel van de tellingen is het nauwkeurig in kaart brengen van verkeersstromen. Zo probeert Arnhem de doorstroming te verbeteren. Arnhem doet twee keer per jaar zo'n onderzoek." Toegevoegd na 2 minuten: Dit artikel is uit 2008, de camera's hangen inmiddels al op meer plekken, en ook meer in de stad, bijvoorbeeld ook als je vanuit de stad de nieuwe brug op rijdt. Toegevoegd na 2 uur: Ik weet trouwens nu niet zeker of ze naar kenteken kijken en je zo volgen door de stad, of dat er alleen geteld wordt...

Bronnen:
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100