Bij welke pomp moet ik tanken voor benzine in België?? (zie uitleg)

Ik heb net een nieuwe auto en de ga nu voor het eerst zelf tanken.
Ik weet dat ik in Nederland moe tanken bij pomp euro95 maar waar moet ik op letten in België??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In België is dit hetzelfde,euro95,de pomp met het groene handvat.

Let in Belgie ook op de literprijs, die is lager dan in Nederland, maar ook, net als bij ons, langs de snelwegen hoger dan in stad of dorp. Kom je in de buurt van Luxemburg dan zeker daar tanken, daar is de benzine nog veel goedkoper . Ter vergelijking: huidige prijs voor één liter euro95: In NL: 1,77 In Belgie: 1,68 In Lux: 1,35 Euro95 wordt overal in Europa verkocht.

Bronnen:
http://www.brandstofprijzen.info/brandstof...

Naast de tips die je al hebt ontvangen kan ik je bovendien ook de onderstaande website aanraden voordat je gaat tanken. Deze wordt van tijd tot tijd bijgewerkt door particulieren (waaronder ook ik) en geeft je een overzicht van de verschillende brandstofprijzen bij jou in de buurt. Ik kom zelf met regelmaat wel eens in Antwerpen, een van meest favoriete tankstations ligt bij station Luchtbal op het terrein van de Colruyt waar euro95 momenteel €1,51 kost. Toegevoegd na 6 minuten: Sorry voor mijn taalfout, wilde zeggen "[...] een van mijn meest favoriete tankstations [...]" Nog een extra advies: het tankstation die ik zojuist genoemd heb accepteert voor zover ik weet enkel Belgische bankkaarten (Bancontact) Toegevoegd na 3 dagen: Met dank aan Toedel, heb ik nu ook adres van het Dats24 station waar ik normaal tank: Groenendaallaan 111 te Antwerpen (Merksem).

Bronnen:
http://www.brandstofprijzen.be
http://www.dats24.be/dats/static/station_m...

Als je in België wilt tanken is het aangeraden om af te zakken naar de volgende verdelers: Pomp van het Volk of Dats24. In tegenstelling tot de grote, alombekende multinationals kan je hier voordeliger je auto voltanken. Toegevoegd na 1 uur: Alle locaties van Dats24 kan je vinden op: http://www.dats24.be/dats/static/nl.shtml De adressen van Pomp van het Volk op: http://www.pompvanhetvolk.be/stations.asp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100