Wat zijn de verkeersregels in onderstaande situatie?

Je rijdt op een 3 baans autoweg een tunnel in, 2 banen zijn voor rechtdoor als je de tunnel uitkomt en de rechterbaan is voor de afslag als je de tunnel uitkomt, en tussen de rechter en middelste baan zit er geen doorgetrokken strook maar wat grotere " blokken" die een aantal meter uit elkaar liggen. Mag je je dan wel of niet rechts inhalen in deze situatie, of valt dit niet onder rechts inhalen in zo'n sitiatie? Je mag daar 100 en op de linkerbaan rijden vaak vrachtwagens met 80, terwijl het verkeer op de rechterbaan onnodig vertraagd wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Artikel 11 RVV 1990 brengt hier de uitkomst: lid 4 Bestuurders die zich rechts van een blokmarkering bevinden mogen bestuurders die zich links van deze markering bevinden rechts inhalen. Het rechts inhalen in de door jou beschreven situatie is dus toegestaan.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/voll...

Op het moment van de blokken, wordt het de rijbaan van de afslag en mag je dus rechts inhalen

Volgens mijn rij instructeur mag je daar inhalen, zolang je maar met je richtingaanwijzer aangeeft dat je de afslag neemt, en ook echt op die baan blijft. Hele tijd rechts rijden en vlak voor het einde van de blokjes weer naar links mag uiteraard niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100