Kun je in bezwaar gaan tegen de hoogte van een bekeuring?

Afgelopen week heb ik een bekeuring gekregen voor het parkeren op een invaliden parkeerplaats. Er waren 3 invaliden parkeerplaatsen voor de deur van een sportschool (je verwacht dus sowieso niet dat daar invaliden parkeerplaatsen zijn...), 3 parkeerplaatsen waarbij je de auto's achter elkaar parkeert. Voor de eerste parkeerplaats stond een bord en achter de laatste parkeerplaats stond een bord waarop stond dat dit 3 (aantal aangegeven op onderbord) invaliden parkeerplaatsen zijn. Deze borden had ik echt niet gezien en ik heb mij auto geparkeerd op de middelste plaats. Uiteraard zou ik mijn auto daar niet neerzetten als ik de borden had gezien of iets anders waaruit duidelijk werd dat deze plaatsen voor invaliden was gereserveerd.

Toen ik uit de sportschool kwam, zat er een bon onder mijn ruitenwisser. Logisch en ben ik het ook wel mee eens. Gewoonweg dom van mij. Alleen de hoogte van deze bekeuring, daarvan ben ik wel even geschrokken!!
€ 340,- !!!
In 2011 was de hoogt nog € 180,- maar als je dan op 5 januari 2012 per ongeluk je auto daar plaats, is de hoogte van de boete bijna verdubbeld!!

Het wrange is dat dit totaal niet voor gevaar heeft gezorgd of iets dergelijks, maar de hoogte van de bekeuring is veel hoger dan wanneer je bijv. te hard rijd o.i.d.

Kun je in dit geval in bezwaar gaan tegen de hoogte van de boete?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals aangegeven, alleen in bezwaar tegen de hele boete zelf. De enige kans die je maakt is als je, mbv foto's , duidelijk kunt maken dat je niet per direct kunt zien dat die middelste plek ook een invalide plek was (daar staat volgens jouw verhaal geen bord bij) Als echter uit de bebording duidelijk moet zijn dat alle plekken voor invaliden bedoeld zijn dan krijg je de uitspraak als in de bron (betekent dat de bon geldig is). Je kunt overwegen om na te meten of de borden conform de richtlijnen zijn geplaatst en vanuit elke hoek van waar je daar kunt komen zichtbaar zijn. Overigens kun je beter op deze vraag geholpen worden (met bezwaarschrift indienen) via het hierin gespecialiseerde forum www.flitsservice.nl

Bronnen:
http://jure.nl/bj4915

Nee, je kunt wel in bezwaar gaan tegen de boete maar niet tegen de hoogte hiervan. Ik geef je alleen weinig kans op slagen omdat je zelf al aangeeft dat je de boete geheel terecht hebt gekregen.

De hoogte van de boete is vastgelegd en daar valt niet over te onderhandelen. Jammer maar tegen de hoogte van een boete kun je niet in beroep.

Neen. De boetes zijn bij koninklijk besluit vastgelegd, de hoogte is dus niet bestrijdbaar. Echter is de bekeuring wel aanvechtbaar als er in het grondvlak van de parkeerplaats geen teken is opgenomen voor invalideparkeerplaats en op het onderbord slechts het getal 3 staat zonder pijl. Het onderbord geeft op deze wijze te weinig informatie om exact vast te kunnen stellen om welke plaatsen het gaat.

Altijd bezwaar maken. Tegen de hoogte kun je weinig doen... Dat is wettelijk bepaald., Daarentegen wel tegen het feit dat het niet geheel duidelijk was dat je op de middelste parkeerplaats niet mocht parkeren... In veruit de meeste gevallen, heeft elke parkeerplek zijn eigen bord. Daarnaast stonden de borden duidelijk opgesteld? Als de boetes steeds hoger worden, mogen wij wel verwachten. Dat er geen twijfels kunnen ontstaat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100