Waarom geven steeds minder mensen richting aan in het verkeer?

Als ik fiets wacht ik op een auto die geen richting aan geeft maar hij sloeg toch rechtsaf. Voor niks gestopt grr. Met de auto valt het me ook steeds vaker op dat mensen vooral zelf goed weten waar ze heen gaan dus hoeven ze het anderen niet meer te laten weten? Ik doe het nog steeds, riching aangeven, zowel op de fiets als in de auto, het is toch voor je eigen veiligheid en voor die van de ander. Wel zo sociaal. Wat vind jij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, Nederland wordt steeds A-socialer

De politie is steeds minder bezig met het begeleiden van het verkeer. Ze kijken vooral naar snelheidsovertredingen, en zullen geen mensen aan de kant halen om een opmerking te plaatsen bij knipperlicht gebruik of handen uitsteken. Daardoor is er geen dwang om richting aan te geven

Het is een kwestie van gemakszucht en a-sociaal gedrag. Waarom dat is? Omdat mensen vaak alleen nog maar aan zichzelf denken en niet aan anderen.

Ik word er altijd zo moe van, van dat richting aangeven...

Zonder dat men het doorheeft word men steeds asocialer. Mensen worden ook steeds makkelijker en nemen minder moeite, maar wanneer iedereen zich nou een aan de normale regels zou houden zouden er een stuk minder ongelukken gebeuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100