Heeft iemand verstand van aanrijdingen en wat te doen bij een ontkennende aanrijder?

Vandaag reden wij met de auto op de snelweg, een bestelbus haalde ons van rechts in en ramde onze spiegel. Hierdoor is de spiegel kapot en zit hij los, wij hebben de bestuurder achtervolgt, direct de politie gebeld en het kenteken, snelweg en hectometerpaal nummer doorgegeven. Vervolgens bleven wij de auto achtervolgen en hebben wij geseind dat de bestuurder moest stoppen, dit gebeurde echter niet. Wij hebben deze bestuurder ongeveer een uur achtervolgt, hij heeft ons 2 keer van rechts ingehaald en wij hebben hem meerdere malen geseind om te stoppen.
Vervolgens hebben wij de politie nog een keer gebeld en opnieuw alle gegevens doorgegeven. Ook hebben wij foto's gemaakt van de auto, kenteken en foto's van de bestuurder die niet scherp zijn, maar kleding en haarkleur etc. is wel duidelijk.
In onze auto zaten de bestuurder en 2 minderjarige meiden. De politie belde zojuist en de aanrijder heeft ontkent, dus de zaak stopt. Wat kunnen wij doen om toch te bewijzen dat hij ons heeft aangereden, ze zeiden dat de minderjarige getuigen niet gelden aangezien zij partijdig kunnen zijn.

Heeft iemand hier verstand van?

Toegevoegd na 12 minuten:
De reden dat wij ons hier zo druk om maken is omdat de bestuurder ontzettend agressief aan het rijden was en gevaarlijk is voor zijn medeweggebruikers. En natuurlijk willen wij gerechtigheid.

Toegevoegd na 15 minuten:
Beide medepassagiers zijn 17 jaar, ook zagen zij het beide gebeuren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bel je verzekering! Leg het verhaal uit, en geef hun al je informatie en foto's! Hopelijk heb je rechtsbijstand, die gaan dan voor je aan het werk! Laat het verder aan hun over! Toegevoegd na 9 minuten: Laat je niet te snel afwimpelen door de tegenpartij, en zeker niet door de politie! Politie in nederland is echt een poppenkast! Zij denken verstand van zaken te hebben, maar hebben veel te weinig "know how"! Het blijven ambtenaren! Ikzelf ben al ruim een half jaar bezig met een behoorlijke schade na aanrijding! Tegenpartij was onverzekerd, en hun voertuig niet gekeurd, mijn verzekering is druk bezig terwijl die domme agentjes te lui zijn om te bewegen! Ik zag de des betreffende auto weer rijden, die mijn auto had verwoest! Terwijl hun auto ook total loss was, maar inmiddels weer opgeknapt en nog steeds ongekeurd rondrijden. Ik bel de politie om te melden dat het voertuig weer op de openbare weg rond rijd, maar er wordt niet op gereageerd! Het word hoog tijd dat er een bezem door het politie wereldje gaat! Die luie bange wezentjes die er nu zitten moeten maar gaan schoffelen! Dus schakel gewoon je verzekering in!

zet een advertentie met datum, tijd, kleuren, merken van de auto's en omschrijf de aanrijding in een landelijk dagblad, roep getuigen op, maar bel inderdaad ook je verzekering

U kunt aangifte doen van het vluchtmisdrijf verlaten plaats ongeval. De andere partij heeft immers geen gelegenheid geboden, om zijn persoonsgegevens kenbaar te maken. De politie zal dan een onderzoek instellen en de bestuurder van de andere auto gaan horen als verdachte. Het is afhankelijk van de leeftijd van de passagiers, of ze kunnen worden gehoord als getuige. Minderjarig betekent niet meteen dat ze niet als getuige kunnen gelden. Zijn de passagiers echter heel jong, dan wordt het wel een probleem en ook als ze de aanrijding zelf niet hebben zien gebeuren, omdat ze bijv net even de andere kant op keken. Verder kan de schade misschien nog wat duidelijk maken. Zijn er verfsporen te zien op de spiegel etc. Het is in elk geval te makkelijk, om te zeggen, dat als de andere partij ontkent, er meteen geen zaak meer is. Echter het is wel lastig, om hier een ronde zaak van te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100