Hebben caravans in linksrijdende landen de deur aan de andere kant?

In NL zit de deur van een caravan aan de stoepzijde. Zit de deur in landen waar links wordt gereden (zoals UK) aan de andere kant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar lijkt het wel op! Zie deze Engelse caravan-site: http://www.onlinecaravans.co.uk/ Toegevoegd na 1 minuut: Hier een hele rits op een rijtje: http://www.onlinecaravans.co.uk/used/picturebrowse.php Overal zit de deur links. De Engelse stoepkant, dus!

Caravans die in Engeland worden gefabriceerd en bedoeld zijn voor de export naar rechtsrijdende landen, worden aangepast met de deur dus rechts. Je komt in Engeland ook wel caravans tegen met de deur rechts, maar die zijn dat veelal geïmporteerd (vooral uit Duitsland, daar schijnen ze een stuk goedkoper te zijn). Maar in principe rijden ze in Engeland dus met de deur links.

Ja als ze voor dat land geproduceerd zijn wel ,heeft vermoedelijk met de veiligheid te maken ,als je parkeert langs een weg en uit de caravan moet stappen is het wel zo handig als een langsrijdende vrachtauto de deur niet uit je handen rukt.

Ik ben eens bij de Oude Caravan Club geweest. Hier waren ook een aantal caravans uit Engeland te zien. Zij hadden de deur inderdaad aan de andere kant. Toch hadden ze vroeger nog wel eens leuke oplossingen want ik heb toen een wagen gezien die 2 deuren had. Er was er een aan de rechterkant, maar aan de linkerkant was er ook een. Dus de mensen waren nog niet zo gek vroeger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100