Als je een brommobiel bedoelt, mag dit op alle wegen, tenzij door borden anders wordt aangegeven. Dus op veel 70 of 80 km. wegen zal dit toegestaan zijn.
Er gelden wel verboden voor de autosnelweg: bestemd voor voertuigen die sneller KUNNEN en MOGEN rijden dan 60km. per uur en....voor de autoweg: bestemd voor voertuigen die sneller KUNNEN en MOGEN rijden dan 50 km. per uur.
Voor overige wegen gelden er in beginsel geen verboden of geboden voor rijden op deze wegen.
Bedoel je een gehandicaptenvoertuig, dan gelden de volgende regels:
Gehandicaptenvoertuig en plaats op de weg.
Met een gemotoriseerd gehandicaptenvoertuig mag u gebruik maken van het trottoir, het voetpad, het fietspad, het fiets/bromfietspad en de rijbaan (behalve op autowegen en autosnelwegen). Als deze wegonderdelen allemaal aanwezig zijn, mag u zelf bepalen welk onderdeel (welke weg) u neemt. U moet zich houden aan de verkeersregels van dat wegonderdeel.
Vervolgens nog dit:
Soorten gehandicaptenvoertuigen met motor
Voorbeelden van gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen zijn elektrische rolstoelen, scootmobielen en gesloten gehandicaptenvoertuigen zoals de Canta, Amica, Arola, Mini Cruiser City. Deze voertuigen mogen niet breder zijn dan 1,10 meter, niet langer dan 3,50 meter en niet hoger dan 2,00 meter.
Een brommobiel is geen gehandicaptenvoertuig, ook niet als deze is aangepast voor het gebruik door een gehandicapte. Aangepaste auto's zijn voor de wet gewone motorvoertuigen en dus geen gehandicaptenvoertuigen.
- Bronnen:
-
onder andere:...