Mag een 45km auto op een 70km of 80km weg rijden?

heb het nu in korte tijd twee keer gezien, dat zo'n invalideauto op een 70 of 80km weg rijdt. Ik zou zeggen dat als er geen scooters mogen rijden dat die karretjes er dan ook niet mogen. Wie weet hoe het zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is bloedlink want in tegenstelling tot een tractor die je veel beter ziet rijden zijn brommobielen en gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen onopvallend en is het verschil tussen 80 km en 45 km enorm groot. Je schrikt je het leplazerus als je zo'n ding op een provinciale weg tegenkomt. Menigeen toetert belerend naar de bestuurders. Echter onterecht want volgens de wet, die sowieso al heel mild naar deze voertuigen is, geldt het volgende: De plek op de weg van brommobielen is altijd de rijbaan m.u.v. - Autowegen (blauw bord met auto). - Autosnelwegen (blauw bord met viaduct). - Wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer, aangeduid met een desbetreffend verbodsbord (wit bord met rode rand met fiets en/of bromfiets en/of tractor). Een brommobiel mag dus niet op het fietspad rijden. De maximumsnelheid binnen en buiten de bebouwde kom is 45 km/uur. De plek op de weg van gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen is deels naar keuze inclusief de rijbaan m.u.v. de wegen genoemd bij brommobielen. De maximumsnelheid voor het rijden met een gemotoriseerd gehandicaptenvoertuig op de stoep is 6 km/uur. Op het (brom)fietspad binnen de bebouwde kom mag u maximaal 30 km/uur rijden, buiten de bebouwde kom 40 km/uur. Op de rijbaan, behalve op autowegen en autosnelwegen, mag u maximaal 45 km/uur rijden, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bi...

Zo'n karretje is voor de wet een brommer dus mag hij niet op een 80 km weg rijden.

Ja, 45 km per uur wagentjes mogen gewoon op de weg rijden. dat mogen ze pas niet meer als er een bords staat. en dat is dan zo'n wit bord met rode rand waar een tractor bromfiets en fietsje opstaat. gr

nee helaas niet, ik had het ook graag anders gezien. :)

Als je een brommobiel bedoelt, mag dit op alle wegen, tenzij door borden anders wordt aangegeven. Dus op veel 70 of 80 km. wegen zal dit toegestaan zijn. Er gelden wel verboden voor de autosnelweg: bestemd voor voertuigen die sneller KUNNEN en MOGEN rijden dan 60km. per uur en....voor de autoweg: bestemd voor voertuigen die sneller KUNNEN en MOGEN rijden dan 50 km. per uur. Voor overige wegen gelden er in beginsel geen verboden of geboden voor rijden op deze wegen. Bedoel je een gehandicaptenvoertuig, dan gelden de volgende regels: Gehandicaptenvoertuig en plaats op de weg. Met een gemotoriseerd gehandicaptenvoertuig mag u gebruik maken van het trottoir, het voetpad, het fietspad, het fiets/bromfietspad en de rijbaan (behalve op autowegen en autosnelwegen). Als deze wegonderdelen allemaal aanwezig zijn, mag u zelf bepalen welk onderdeel (welke weg) u neemt. U moet zich houden aan de verkeersregels van dat wegonderdeel. Vervolgens nog dit: Soorten gehandicaptenvoertuigen met motor Voorbeelden van gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen zijn elektrische rolstoelen, scootmobielen en gesloten gehandicaptenvoertuigen zoals de Canta, Amica, Arola, Mini Cruiser City. Deze voertuigen mogen niet breder zijn dan 1,10 meter, niet langer dan 3,50 meter en niet hoger dan 2,00 meter. Een brommobiel is geen gehandicaptenvoertuig, ook niet als deze is aangepast voor het gebruik door een gehandicapte. Aangepaste auto's zijn voor de wet gewone motorvoertuigen en dus geen gehandicaptenvoertuigen.

Bronnen:
onder andere:...

Mag heb niet want zo'n karretje wordt als een scooter/brommer gezien.

Ik snap de frustratie van vele menxen. Maar ze moeten bedenken, waar moet ie dan rijden? Op een fietspad? Dat is os nog veeeeeeeeele malen gevaarlijker! Fieters hebben het al over gevaar met scooters. Die behoorlijk veel sneller gaan en veel breder zijn dan Fieters. En dan willen mensen deze brommobielen van de weh af, daar op hebben?! Nee. Nee dank je. Ik rijd liever 60km achter een 45km karretje waar 80 is toegestaan dan, dat er een kindje van zijn\haar fiets word gereden! Ik reed laatste met iemand mee in een 45km auto. Die ging gewoon 60 met politie erachter. Die doet er niks mee omdat die ook weten dat y het eigenlijk veiliger is op dat moment xan daadwerkelijk 45km Ik snap de frustratie van vele mensen. Maar ze moeten bedenken, waar moet ie dan rijden? Op een fietspad? Dat is nog veeeeeeeeele malen gevaarlijker! Fieters hebben het al over gevaar met scooters. Die behoorlijk veel sneller gaan en veel breder zijn dan Fieters. En dan willen mensen deze brommobielen van de weg af, daar op hebben?! Nee. Nee dank je. Ik rijd liever 60km achter een 45km karretje waar 80km is toegestaan dan, dat er een kindje van zijn\haar fiets word gereden! Ik reed laatst met iemand mee in een 45km auto. Die ging gewoon 60 met politie erachter. Die doet er niks mee omdat die ook weten dat het eigenlijk veiliger is op dat moment xan daadwerkelijk 45km

Toegevoegd op 22 april 2019 12:26: tekst

Beste, Hierbij haal je een invalidevoertuig en brommobiel door elkaar. Een brommobiel is bij wet GEEN invalidevoertuig. In prinipe mag een brommobiel op een 70 & 80 weg, tenzij het zogenoemde C9 bord staat. Een wit bord met een rode rand met als symbool een tractor EN bromfiets EN fiets. Staat er echter een C8 en C15 bord onder elkaar, dan mag je wel met de brommobiel rijden.

Bronnen:
https://www.google.com/url?sa=t&source=web...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100