Hoe lang duurt het voordat je de Groenekaart voor de autoverzekering binnen hebt?

Het is nu ruim 2 weken geleden dat iemand een autoverzekering heeft afgesloten en die gene heeft nog steeds de groene kaart niet binnen. (De eigenaar van de auto mag eigenlijk geen verzekering hebben).
Eerder heeft die gene al bericht gekregen van een andere verzekering dat hij niet wordt toegestaan in de administratie.
Betekent dit nou dat de auto niet verzekerd is???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is natuurlijk mogelijk dat de groene kaart wel verstuurd is (dat de verzekeringsmaatschappij de aanvraag dus heeft goed gekeurd) maar dat de kaart wegens bijv. problemen bij PostNL niet is aangekomen. Over de status kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de verzekeraar maar in de tussentijd kun je ook op https://ovi.rdw.nl terecht. Hier kun je o.b.v. het kenteken zien of het voertuig verzekerd is onder "WAM verzekerd geregistreerd (ja of nee)". Zo JA dan zit je goed want als de verzekeraar achteraf de verzekering opzegt dienen zij dit schriftelijk aan je te melden.

Je kunt het beste contact opnemen met de maatschappij ik werk zelf met verzekeringen, als een autoverzekering beoordeeld moet worden krijgt onze klant binnen 48 uur bericht of die alsnog goed gekeurd is of niet, en dan krijg je binnen 3 werkdagen de groene kaart, let er wel op dat als de auto langer dan 2 weken onverzekerd is door omdat je niks hebt ontvangen, dat dan sowieso geen enkele maatschappij je meer accepteert..!!

Als hij niet wordt toegestaan, dan zal hij niet verzekerd zijn. Bel de verzekering morgen even dan weet je het zeker. Onverzekerd rondrijden is heel dom. Kaart moet er toch wel binnen een paar dagen zijn normaal gesproken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100