Waarom zeggen sommige navigatie systemen " ga links op de rotonde" terwijl je alleen maar naar rechts kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat bij rotonde de derde afslag rechts nemen verwarrender is voor sommige mensen en langer dan "links afslaan" is?

Het navigatie systeem bedoeld natuurlijk in zulke gevallen neem de rotonde drie kwart. Het probleem met GPS systemen is dat het enige wat ze zien de relatieve positie is van de auto op de aarde. Ze zien dus niet dat het een rotonde is dat moet allemaal geprogrameerd worden in een kaart. In dit soort gevallen was de kaartmaker dusdanig lui dat ze niet hebben geprogrammeerd dat een bepaalde plek een rotonde is. (of wat te zeggen bij een rotonde) In dat geval ziet hij de rotonde dus niets anders dan een kruising.

In principe sla je linksaf. Alleen door aanleg van de rotonde is dat niet echt meer te zien. Het navigatiesysteem zegt eigenlijk: "Ga bij de rotonde linksaf door de derde afslag rechts te nemen". Het is alleen een beetje anders geformuleerd.

Voor zover ik me kan herinneren zegt het apparaat: "Ga linksaf op de rotonde. Derde afslag." Dus kan aan mij liggen. Maar ik vind het erg verhelderend... Maar heb de muziek veelal zo hard aan staan dat ik de 'domdom' geen een hoor. Gewoon een kwestie van je schermpje in het dashboard in de gaten houden...

mischien staat hij op belgische instellen.. hihi grapje. Ik kan me aleen maar voorstellen dat ze het hebben over: neem bij de rotonde de derde afslag? Toegevoegd na 18 seconden: instellingen bedoelde ik.