Worden zeecontainers in de Japanse havens gemeten op straling, voordat ze voor export worden verzonden?

Ik las in de krant dat in Zeebrugge bij een zeecontainer uit Japan verhoogde straling is gemeten. Kan dat niet beter gemeten worden vòòr het verzenden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als dit alles gemeten wordt. Dan hebben wij als burger daar geen enkel zicht op. Alles wat men ons vertelt of(wijsmaakt) dat moeten we maar voor lief nemen. Japan is bezig alles in sneltreinvaart het land op te bouwen ,om hun export maar in stand te houden. Vandaag een klein stukje in de krant De Gelderlander dat het zeewater een stralingsniveau had van wel 1000 maal het toegestane. In de buurt van de getroffen kerncentrales dan. Maar eerlijk gezegd. Wie heeft het in Nederland nu nog over de aardbeving in Japan. Maar wel een goeie vraag. +1

Veel containers zijn lang onderweg, dus voordat duidelijk was hoe hoog de straling in Japan was. Daarnaast zullen niet alle containers uit 'besmet gebied' komen, en is die controle puur wat het is: een extra controle.

Volgens mij kan je niet alleen met een geigerteller de radioactiviteit van een container meten daar de omgeving waar deze staat ook van invloed is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100