Waarom zijn er niet veel meer, zoniet de meeste vliegtuigen, die verticaal kunnen landen en opstijgen?Scheelt een hoop herrie en ruimte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te beginnen: Vliegtuigen die vertikaal kunnen stijgen, maken daarbij nog veel meer herrie. Nogal lokaal, dat is waar, maar toch. Vertikaal opstijgen en landen met jets is een gevaarlijk gedoe. Een motorstoring of een windvlaag en je bent er geweest. Wil je nog steeds?

vertikaal opstijgen zoals een raket? haha je zult daar zelf maar eens in moeten zitten, en enorme last hebben van je oren of zo?

Het kost buiten-proportioneel veel brandstof om vanaf stilstand op te stijgen. En aangezien vliegtuigen al gebouwd zijn om lift te genereren bij voorwaartse beweging, kun je een hoop brandstof besparen door hiervan te profiteren bij het opstijgen.

Verder kost verticaal opstijgen veel meer energie. Milieu-onvriendelijker dus. Toegevoegd na 1 minuut: @simplynotedible: sorry, bijna tegelijkertijd gepost

Om meerdere redenen 1: Het verticaal opstijgen kost veel meer energie dan het normaal opstijgen 2: Vliegtuigen die verticaal opstijgen maken veel meer lawaai dan gewone vliegtuigen 3: Het kost veel te veel kracht om een passagiers vliegtuig verticaal te laten opstijgen we kunnen het met moeite met militaire vliegtuigen 4: Vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgen zijn erg moeilijk te besturen. Dit zal dus leiden tot meer vliegrampen en dergelijke drama's.

De "lift" (omhooggerichte kracht) van een vliegtuig wordt door de vleugels gecreeerd. Door voorwaartse kracht te geven met de motor gaat de lucht snel langs de vleugels stromen. Door het vleugel profiel ontstaat onderdruk aan de bovenzijde van de vleugel waardoor het vliegtuig (dat al voorwaartse snelheid heeft) als bonus ook nog eens opstijgt. Het is dus een efficiente manier van opstijgen. VTOL vliegtuigen of raketten gebruiken gewoon brute kracht om op te stijgen. Dat kost meer energie, is dus lawaaieriger en nog link ook inderdaad. Wel cool, dat wel. Maar een lange startbaan is helemaal niet nodig bij een gewoon vliegtuig. Check deze maar eens:

Zoals anderen hier al als antwoord geven het verticaal opstijgen zoals een harriër kost gigantisch veel brandstof.Er zou daarna niet veel meer over zijn om normaal te vliegen.Het zou technisch misschien wat beter gaan,Als het vliegtuig verticaal in een soort lanceer toren recht op word gezet.De passagiers in een soort kantel stoelen zitten.Immers Men ligt dan eerst op de rug.Daarna vliegt het vliegtuig weer horizontaal en zit je weer rechtop Maar ja als het zo gemakkelijk zou gaan had het al bestaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100