Waarom staat er op busjes met geldtransport, geldtransport?

Kan dit niet beter geheim gehouden worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die auto's moeten juist opvallen. Dit voorkomt in dit geval juist criminaliteit. Deze auto's rijden meestal van punt naar punt (winkels/banken) om geld af te geven en/of op te halen. Door opvallend te werk te gaan kunnen ze tot voor de deur rijden en dat scheelt weer lopen met waardevolle spullen. Vaak rijden er, onopvallend, nog auto's ter beveiliging omheen. Vorig jaar kreeg zo'n waardetransport pech (lekke band) op de A2. Stonden direct beveiligers omheen en stuk weg werd afgezet. Natuurlijk zijn er ook heel veel onopvallende waarde transporten.

Verder als je een gepantserd busje ziet kan je zeker ervanuit gaan dat er waarde in zit, en vaak is dat geld, dus waarom zou je dat opschrift dan verwijderen als men toch al het idee heeft dat er iets van veel waarde in kan zitten? De busjes zijn gepantserd en volgen in ieder geval geen vaste route. Ook rijden er busjes vanuit de geldpakhuizen die 'loos' rijden en niet van waarde voorzien zijn.

Het is ook om op te vallen. Als je nu zo'n busje langs de weg ziet staan slaan omstanders sneller alarm dan wanneer er een wit busje staat.

Om te misleiden, want de spullen van echt veel waarde worden op andere wijze, anoniem en onopvallend vervoerd, dat weet niemand, soms zelfs de vervoerder niet, dus auto`s met het opschrift waarde transport of geld transport zit wel waarde in maar streng beveiligt, dus je hebt er niets aan om een geldkoffer te stelen want het geld wat er inzit is na opening van de koffer waardeloos, alleen door deskundige mensen te openen met bepaalde code`s. Verder worden er andere waardevolle spullen in vervoerd, maar niet de moeite waard om te stelen.

het heeft voordeel om het er groot op te zetten en herkenbaar te zijn.Denk het secario eens in dat er ergens geld opgehaald moet worden er komt een mooie blauwe bus aan zonder merkttekens het geld word netjes meegegeven en de bus verdijnt weer.waarna er tien minuten later de echte wagen van het waardetransport bedrijf arriveert.De eerste bus was van criminelen.Waar gebeurd verhaal)

Eind 70, 80er jaren is er een explosie geweest aan overvallen op geldlopers. Men heeft toen het idee ingevoerd om duidelijk herkenbare waardetransporten in te voeren, zodat het onmiddelijk de aandacht van het publiek trekt. Deze aandacht (al kijk je maar heel even) is vaak al voldoende op het moment dat juist dit transport wordt overvallen, waardoor sneller en accurater kan worden opgetreden. Anonimiteit zorgt er namelijk juist voor dat een overval dan urenlang onopgemerkt kan blijven.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/waardetrans...

Waar het wel makkelijk voor is, als ze b.v. op de stoep parkeren, zo dicht mogelijk bij de deur, of de pinmachine die b.v. gevuld moet worden, dat ze dan niet gelijk een bon krijgen van de politie.. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100