Hoelang staat een stoplicht op oranje?

Ik vraag me wel eens af of dit verschilt..... De ene keer lijkt dit namelijk veel langer dan de andere keer....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De tijd tussen oranje en rood licht hangt af van de maximumsnelheid op de weg waar de verkeerslichten staan. Wanneer de maximumsnelheid ter plekke 50 km/u is, duurt de "omspringtijd" ongeveer 3 seconden. Op een 70 km/u weg duurt het ongeveer 4 seconden. Oranje licht betekent dus eigenlijk "stoppen als het mogelijk is ".

Bronnen:
http://www.onlinetheorieles.nl/theorieboek/27.html

Dit is afhankelijk van (de toegestane maximumsnelheid op)het betreffende weggedeelte. Heeft dus te maken met het tijdig kunnen afremmen bij het overgaan van groen naar oranje/geel. Er moet op een normale wijze gestopt kunnen worden. Waarschijnlijk is de duur variabel van 1 tot 3 seconden.

Als je met automobilist met de toegestane snelheid naar een groen verkeerslicht rijdt, moet het mogelijk zijn te stoppen voordat het licht rood wordt. Dus reactietijd plus remtijd. Remtijd is afhankelijk van de snelheid, en daarmee is de tijd dat een verkeerslicht op geel staat afhankelijk van de maximumsnelheid ter plekke. Als je bedoelt dat je het gevoel hebt dat één bepaald verkeerslicht soms korter en soms langer op geel staat, dan ligt dat aan je gevoel.

Ik denk dat het ook afhankelijk is van de grootte van het kruispunt - het moet tenslotte leeg zijn, voor het kruisende verkeer groen krijgt.

Ha, die Pinkie; Een stoplicht staat nooit op oranje, enkel op rood.

het is altijd hetzelfde namelijk 3 seconden

Tot het rood word

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100