Waarom bouwen ze nog steeds rechte roltrappen?

Naar aanleiding van de vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/roltrap-bocht.114536#597179

Het is mogelijk om een roltrap met bochten te maken. Waarom maken grote warenhuis dan geen wenteltrappen die omhoog gaan? Dit scheelt volgens mij een hoop ruimte, welke vaak kostbaar is midden in een winkelcentrum.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rechte roltrappen zijn (nog) onderhoudsvriendelijker! Ook zijn er veel mensen die nu al met tegenzin/angst op een roltrap stappen, sommige nemen zelfs liever trap,liftof mijden situaties met roltrappen! Als je deze groep confronteert met iets nieuws zullen ze er dan nog wel gebruik van maken... En je kan dan misschien wel ruimte besparen maar rechte roltrappen zijn heel overzichtelijk en dat is ook ontzettend belangrijk voor winkeliers en overheidsgebouwen! Denk trouwens nog niet dat we in Nederland klaar zijn voor de roltrap om een hoekje, aangezien de meeste nog steeds niet begrijpen hoe ze een roltrap moeten gebruiken! In de meeste andere landen weet iedereen dat je rechts op de roltrap gaat staan zodat je mensen die haast hebben er links langs kunnen, in Engeland andersom, hier blijft iedereen het liefst met z'n tweeen naast elkaar staan!

De bochten waarover worden gesproken gaan niet 360 graden, maar zeg 50 of 60 maximaal. Ook is die techniek pas recent ontwikkeld. Dus wie weet wat toekomstige warenhuizen hebben!

Omdat dit nog steeds de gemakkelijkste manier en de goedkoopste manier is. En je hebt de mensen die er gebruik van maken midden in de winkel. Ook op plaatsen waar ze niet perse hoeven te zijn,maar gedwongen worden langs te komen.

Wenteltrappen zijn te gevaarlijk in een situatie van plotselinge ontruiming bij calamiteiten. Denk aan de paniek bij brand. Dan loop je niet zo lekker op een wenteltrap

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100