Hoe leer ik goed inparkeren?

Ik kan niet goed de afstand inschatten, ben er zelfs iets te "optimistisch" in.... ook al heb ik zeeen van ruimte, dan nog sta ik schots en scheef.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is in de theorie al aan te leren. Er bestaan diverse vormen van inparkeren. Voor het gemak beschrijf ik het fileparkeren, vooruit parkeren in een haaks vak en achteruit parkeren in een haaks vak. Fileparkeren: 1.1) Zoek een goede parkeerplek op waar je zeker van weet dat je auto er tussen past! 1). Zet de auto zo neer zodat je een meter tussen jouw auto en de auto hebt zitten waar je achter wilt parkeren. Zorg ervoor dat je auto parallel staat aan de weg. Zorg er ook voor dat jouw auto meer naar voren staat als de andere auto. 2.1). Rij nu met je auto paralel langs de auto in zijn achteruit, totdat jouw Achterbank gelijk staat met de achterlichten van de andere auto. 2.2). Draai je stuur nu 2x linksom/rechtsom, afhankelijk aan welke kant je de auto wilt inparkeren. 2.3) Blijf achteruit rijden totdat jouw spiegel gelijk komt te staan met de achterlichten van de auto waarachter je parkeert. Draai vervolgens je stuur helemaal om naar de andere kant. *Je auto staat nu dus schuin achter de auto waarachter je wilt parkeren)* 2.4) Blijf achteruit rijden totdat jouw auto in het vak staat (of recht achter jouw voorganger). 2.5) Laat je wielen staan in de richting die je het laatst aanhield, zodat je er straks makkelijk uit kunt rijden. Conclusie: Je staat nu Kaarsrecht in het vak waarin jij wilt inparkeren Toegevoegd na 5 minuten: Zie gegeven reactie, verklaring was langer dan 2500 woorden dus is opgesplitst in antwoord + Reactie. Succes!

Het klinkt misschien simpel, maar oefenen, oefenen en oefenen is de methode. Ik kon het ook nooit, totdat ik in de kinderopvang ging werken en met een grote Dacia bij drukke schoolpleinen in smalle plekjes moest gaan staan. En dan ook nog binnen 5 minuten weer doorrijden naar de volgende school... na 3 weken dagelijks inparkeren kon ik het, ik kreeg het principe door. Spiegels kijken, afstand inschatten... wat ik nooit had gekund, kon ik ineens na een paar weken. Mijn tip is dus: oefenen maar, trek je niets aan van wachtende of ongeduldige automobilisten en neem de tijd om op lastige plekjes in te parkeren. Al doende leer je!

ik heb het zo geleerd: gelijk met de andere auto staan, daarna een stukje naar achter rijden zodat je circa 1 meter voorbij de auto staat die dus al geparkeerd staat dan insturen tot een hoek van 45 graden dan alles de andere kant opsturen, dus indraaien. en dan sta je helemaal recht!! succes

Wow! Ja ik ga ook op mijn gevoel, wat resulteert in het feit dat ik wel op de rechter rijbaan kan inparkeren maar niet aan de andere kant van de weg!! Ik herinner me van mijn rijlessen dat ik streepjes op de achterruit had in kleuren. Dan wist je bij een bepaald streepje als dat gelijk viel met de stoeprand moest je indraaien. Desondanks had ik er niet veel gevoel voor en heb ik het in de praktijk geleerd. Je zou aan een rijschool kunnen vragen of dat nog bestaat met streepjes op je achterruit en om uitleg vragen en je achterruit bestickeren en oefenen maar! Suc6!

Op de site hieronder staat het uitgelegd met plaatjes. Ik heb laatst een Viva gelezen waarin het nog beter uitgelegd werd, maar kom er niet meer achter welk nummer. En verder maar oefenen, desnoods met iemand buiten die "STOP" roept als je weer te optimistisch inschat.. Succes!

Bronnen:
http://www.rijzo.nl/achteruitfileparkeren.php

Je zou op een parkeerplaats, of afgelegen terrein kunnen oefenen met pionnetjes, die dan andere auto's voor moeten stellen, zodat jou auto en de auto van anderen geen schade ondervindt:) Verder, is misschien een achteruitkijk camera iets voor je? Zou wellicht kunnen helpen?! Groetjes en veel plezier bij het leren inparkeren:)

Het is en blijft een kwestie van gewoon veel oefenen,in de praktijk. Iedere sytuatie is anders bij het inparkeren. Denk er eens aan dat je staat in te parkeren,en er komen een paar auto,s achter je aan. En die moeten wachten terwijl je inparkeert. En er zit zo,n gek tussen die op de claxon duwt,dan worden een hoop mensen zenuwachtig. Het is gewoon een slag,en die moet je te pakken zien te krijgen.

Het oude vertroude oefenen

Prima antwoorden hierboven. Ik wil benadrukken dat het niet een oefending is maar juist iets wat je goed met een paar standaard regels kan leren. Parkeren is namelijk meetkunde. Wat vaak misgaat is dat er slap ingestuurd wordt. Gewoon in een keer helemaal het stuur om.

Er staan hierboven al goede tips over oefenen-oefenen-oefenen en techniek. Een tip daarbij: probeer ook auto's van anderen te lenen om mee te oefenen. Ik heb destijds gelest in verschillende auto's, een 207 en een Mégane. Op het moment zelf was die overgang even lastig, maar ik heb er wel beter door leren rijden, vooral het centimeterwerk als inparkeren. Als je in verschillende auto's oefent, voorkom je dat inparkeren een kunstje wordt dat je in de ene auto wel kunt en in de andere niet.

veel, heel veel oefenen. dan moet het steeds beter gaan! succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100