hoe weten postduiven precies waar ze heen moeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duiven hebben een ingebouwde radar maar de wetenschap is er nog niet helemaal achter waar hij zich bevindt.Geblinddoekte duiven vliegen feilloos naar huis.Er zijn ook proeven gedaan met magneten om het mechanisme te ontregelen maar vergeefs, het ingebouwde kompas bleef werken.

Postduiven weten alleen hoe ze TERUG naar huis moeten. Toegevoegd na 6 minuten: Een postduif is een duif die, na een periode bij de eigenaar te hebben doorgebracht, naar elders wordt vervoerd en wordt losgelaten. De duif vindt op nog niet volledig begrepen wijze de weg naar zijn oorspronkelijke verblijf terug. De postduif stamt waarschijnlijk af van de rotsduif. Postduiven hebben een fenomenaal oriëntatievermogen. Een duif die ver van huis wordt gebracht, tot honderden kilometers ver, weet feilloos zijn thuis terug te vinden. Daarom werden ze gebruikt om berichten over te brengen; zo ontstond ook een sport, de duivensport, waarbij het erom gaat welke duif het snelst thuis is na gezamenlijk te zijn gelost.

Bronnen:
wiki

Ze hebben een heel goed oriëntatievermogen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Postduif

Dat heeft er mee te maken dat ze zich richten op het magnetische veld van de aarde. Overigens schijnt het niet in alle compasrichtingen even goed te werken.Er wordt daarom ook goed gekeken naar welke plaats de duiven vervoerd worden om vervolgens los gelaten te worden.

post duiven hebben een heel goed geheugen daarom weten ze het

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100