Hoe veel meter schijnen de 'kop'lampen van een vliegtuig en waarom zijn die aan tijdens het vliegen?

je ziet de lampen schijnen als ze s nachts vliegen. Maar waarom? ze vliegen toch op de radar of zo. Met landen is het misschien wel handig die lamp maar als je in de lucht hangt waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een paar lichtsoorten op een vliegtuig. Anti collision: Dat zijn flikkerende lampen die aan gaan zodra het vliegtuig afgeduwt gaat worden of gaat starten. (gaan vaak uit als men een stuk op hoogte is) Landingslichten: Sterke lampen die iets schuin naar beneden schijnen die de baan verlichten. Zijn uit tijdens vlucht Taxieverlichting . Iest minder sterke lampen die recht naar voren schijnen en de taxiebanen zichtbaar houden, Gaan uit vlak voor start Navigatie verlichting. Geduurende de vlucht aan. Reclame verlichting. Zal circa 10 minuten voor landing en tijdens taxien aan staan en is egricht op d elogo's en staart van het vliegtuig.

Zodat anderen hen op tijd zien en uit de weg gaan. Andere vliegtuigen, UFO's, vogels. Of zodat ze bergen op tijd zien en kunnen ontwijken.

ik weet alleen dat de anti-collision light betekent dat iedereen van de vop - vliegtuigopstelplaats afmoet en dat het vliegtuig dan gaat vertrekken of dat de motoren draaien vanwege jetblast

Volgens mij staan ze alleen bij het opstijgen en kort voor de landing aan. Ze schijnen wel echt ver! (1km?).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100