onze zoon vroeg in de auto of een vliegtuig ook een toeter heeft ? wij konden daar geen ja of nee op zeggen

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, een vliegtuig heeft tegenwoordig geen toeter meer.....

Het klinkt raar, maar een aantal burgertoestellen zoals bvb Boeing 737 hebben inderdaad een claxon of toeter aan de buitenkant van het vliegtuig. Deze toeter werkt automatisch en kan niet door een piloot bediend worden. De claxon waarschuwt het grondpersoneel als bepaalde elektronica componenten dreigen te verhittten of als bvb het hulpaggregaat of APU (auxiliary power unit) vuur vat.

Bronnen:
Internet!

Afhankelijk van de fabrikant, maar over het algemeen: Nee, een groot vliegtuig niet. De motor van een vliegtuig maakt zoveel geluid dat een toeter niet hoorbaar zou zijn. Het heeft dus geen zin.

Ja, veruit de meeste vliegtuigen hebben een claxon. Ik weet dat ze ook zonder bestaan, maar die ben ik zelf gelukkig nog nooit tegen gekomen. Deze 'toeter' wordt overigens niet gebruikt om andere vliegtuigen in de lucht te attenderen dat jij voorrang hebt, maar om vanuit het toestel met de crew op de grond te communiceren of hun aandacht te trekken. Daarom zit hij ook bij het neuswiel.

Bovenstaand antwoord is correct. Vliegtuigen hebben een toeter om personeel beneden op het platform te attenderen. Meestal een werknemer die met een een communicatie set bij het voorwiel kan inloggen om met de bemanning te praten. De toeter heeft geen enkele functie zoals wij die in auto's hebben. Reden: Je hoort bij een draaiende motor die toeter toch niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100