Kan ik 8 uur voor vertrek inchecken op schiphol?

Mijn vlucht gaat om 07:45 uur en omdat de treinen niet snachts rijden, moet ik een trein in de avond pakken. Kan ik inchecken op schiphol, zo dat ik gewoon door kan naar bijv de schipholplaza in plaats van rondhangen bij de aankomsthal? Komt namelijk anders niet goed uit met de koffers. Ik vlieg met KLM naar Scandinavië.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt sowieso vooraf via internet inchecken bij de meeste maatschappijen. Vaak kan dat vanaf 24 tot 30 uur vooraf. Blijven de koffers over. Als je met Corendon of Transavia vliegt dan kun je je koffers vooruit sturen en die door PostNL in laten checken.

Bronnen:
https://www.postnl.nl/campagnes/bagageserv...

Je kunt voor je KLM-vlucht van tevoren online inchecken. Alleen die bagage is lastiger. En je kunt niet willekeurig vroeg door de securitycheck. U kunt online inchecken vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek van de vlucht....] Op de dag van vertrek kunt u op de meeste luchthavens inchecken bij de selfservice kiosken.[...] De incheckbalies en bagageafgiftepunten op Schiphol gaan voor alle vluchten om 4:30 uur open. https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/checkin_options/dropoff_times/index.htm Pas vanaf 04:30 kun je dus je ruimbagage afgeven! Máár je kunt verder ook nog niet alvast extra vroeg door de securitycheck richting pieren en zodoende moet je dus toch in Plaza wachten, wat dus eigenlijk de grote voor iedereen toegankelijke ruimte is net boven de treinperrons en het daaraan grenzende gebied met winkeltjes, tegen de gelijkvloerse aankomsthal aan (met de bagagebanden). Daar is ’s nachts vrijwel alles gesloten, en daar uren met je handbagage rond moeten hangen is niet ieders meug. “Bij een reis naar een Schengenland dient u alleen uw ticket te laten zien. Na de ticketcontrole volgt de controle van u als passagier en uw handbagage. Tijdens de security check wordt gekeken of u geen gevaarlijke en/of verboden spullen bij u draagt.” http://www.vluchtinfo-schiphol.nl/controles Er bestaat op Schiphol een speciaal soort kort-verblijf-accomodatie. Geen echt hotel, en met name bedoeld voor overstappende passagiers die dus niet Nederland in komen, maar ook geschikt voor vroege vertrekkers die niet pas op de ochtend zelf naar Schiphol kunnen reizen. Die accomodatie bevindt zich in het niet-Schengen transitgebied (achter de paspoortcontrole). Je moet je ruimbagage dan zolang voor die nacht buiten dat gebied in een bagagekluis opbergen (en je moet dan ’s ochtend weer naar buiten het gecontroleerde gebied om je ruimbagage alsnog in te checken en dan moet je zelf met je handbagage nog door de securitycheck om naar de pier met het vliegtuig te gaan. Zie (in het Engels): https://www.yotel.com/en/faq (subsectie Amsterdam Schiphol) en https://www.yotel.com/en/hotels/yotelair-amsterdam-schiphol Beschouw ook de suggestie van @Ritsuka (in de reacties op de vraag). Ook dan zou je eventueel eerst de bagagelockers op Schiphol kunnen gebruiken.

Bronnen:
https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_f...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100