Kan ik het eerste geboekte vliegtuig overslaan en alleen op de transfer stappen?

Ik heb een ticket geboekt van vientiane (Laos) naar Frankfurt. In Bangkok is er een transfer naar een ander vliegtuig. Het is bij dezelfde maatschappij, Thai Airways.

Achteraf wil ik liever vanaf Bangkok reizen in plaats van eerst langs Vientiane te gaan. Kan ik ook alleen bij de vlucht vanaf Bangkok inchecken, of moet ik nu perce eerst langs Vientiane?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet persé alle segmenten van je boeking gebruiken. Dus in Vientiane opstappen. Zodra je een segment overslaat ("niet komt opdagen") vervallen alle volgende segmenten van je boeking. Je zal dan een nieuw ticket moeten kopen. Hier is, zeker in Europa, al veel over te doen geweest. Zo heeft KLM vaak gunstige aanbiedingen naar bijv. de VS als je vanuit Brussel of Dusseldorf vertrekt. Je hebt dan een overstap op Schiphol. Maar je MOET dan ook echt in Brussel of Dusseldorf met je reis aanvangen. Er zijn voorbeelden van reizigers die op Schiphol kwamen, geen boarding pass kregen en een nieuw ticket moesten kopen. Als je met alleen handbagage reist kan je evt. wel het laatste segment van een boeking overslaan. https://ticketspy.nl/reis-informatie/vliegen-met-klm-vanaf-antwerpen-centraal/ https://www.startpagina.nl/v/vervoer/vliegtuigen/vraag/315161/verplicht-tussenstop-vliegticket-1e-opstapplaats/ https://forum.allesamerika.com/viewtopic.php?t=53925 https://en.wikipedia.org/wiki/No-show_(airlines)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100