Als je handbagage laat controleren bij de drop-off op grootte en gewicht, betaal je dan ook boete voor inchecken bij weigering?

Bij Ryanair mag je 1 stuks handbagage meenemen van 55x40x20 cm van maximaal 10 kg. Ik heb een koffer van precies dit formaat en als ik deze flink vul zou het best kunnen dat het 21 cm diep is.

In de voorwaarden staat dat als je koffer aan de Gate geweigerd wordt je 50 euro betaalt om deze koffer in het ruim mee te laten nemen. Dat is zo'n 35 euro extra.

Betaal je een dergelijke boete ook als je er voordat je bij de gate bent, dus bij de drop-off er achter komt dat je koffer net te zwaar is of net te breed?

Mijn vraag is dus eigenlijk of de kosten voor het vervoeren van je koffer in het ruim bij de balie (dus niet als je al bij de gate bent) net zo veel kost als je vantevoren online aangeeft een koffer te willen inchecken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de website Kosten voor ingecheckte bagage per tas/per enkele vlucht 1e tas (15kg) – Laagseizoen vooraf geboekt via site: 15 €, op luchthaven 60 € in Hoogseizoen vooraf geboekt via site 25 €, op luchthaven 100 € Als je die koffer van je volstopt komt er misschien die ene centimeter bij, maar dat geeft niet zo. Belangrijker is dat je al gauw boven de 10 kilo komt. (je kunt een koffer het handigste wegen door eerst zelf op de weegschaal te gaan staan en daarna met koffer in je hand)

Bronnen:
http://www.ryanair.com/nl/reisvoorwaarden#...

Met die een centimeter meer kofferdikte zul je hoogst waarschijnlijk geen problemen ondervinden, mijn ervaring is dat als je de koffer even moet drukken, hij gewoon geaccepteerd wordt. Het gaat erom dat indien de koffer te dik, en dus te hoog kan zijn er problemen ontstaan om hem op correcte wijze in de bagageopbergplaats boven je hoofd te bergen. Voor verdere extra tarieven kun je het best onder aan de Ryanairsite kijken waar alle spelregels vermeld staan. Hier een uittreksel: Elke passagier mag maximaal 2 tassen inchecken tegen betaling van de geldende ingecheckte bagagetarieven door een keuze te maken uit toegestane in te checken bagage van 15 of 20 kilo gedurende het maken van de eerste boeking. Nadat de boeking gemaakt is kunt u ingecheckte bagage toevoegen aan de reservering via de Mijn boeking beheren sectie op tot 4 uur voor het geplande vertrek van de vlucht. De ingecheckte bagagetarieven worden berekend per persoon/per enkele vlucht en zijn met korting als u online boekt. Wanneer u de boeking maakt via een Ryanair call center of op de luchthaven, zullen er hogere tarieven gelden, dit geldt ook voor vluchten naar/van de Canarische eilanden, en een aantal skiroutes, een aantal andere bestemmingen en voor reizen in de hoogseizoen maanden juli en augustus. De tarieven kunnen variëren; wanneer u de ingecheckte bagage boekt en betaalt, geldt het tarief van dat moment.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100