Mag een privevliegtuig boven de oceaan?

Mag je met een privévliegtuig boven de oceaan vliegen?Bv vanaf de Noorzee tot in Amerika?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag overal naar toe vliegen met een prive toestel als je de vlucht aanmeld en de vereiste papieren en een piloot aan boord hebt.

Ja het mag maar word wel lastig met wat een prive jet qwa afstand kan afleggen En Learjet 85 Max. reikwijdte 5556 km De Afstand Ny -- amsterdam Is 5900 km dus je zal dan via rykjavick moeten vliegen om Het te halen met je brandstof

Het mag wel, maar afhankelijk van de weersomstandigheden word gekozen of het veilig is.. Meestal word gekozen om over land te vliegen, mocht er een mankement zijn, kunnen ze sneller landen in geval van nood.

Wanneer je de vereiste papieren en landings toestemming hebt op het vliegveld waar je wilt landen, en het toestel vereist aan de FAA eisen. dan mag je over de hele wereld vliegen. mits je een piloot aan boord hebt, die bevoegd is het vliegtuig te vliegen.

Vliegtuigen moeten met een uitgevallen motor tot halverwege in staat zijn terug te keren. Dat betekent dat een vliegtuig dat aan moet kunnen. dat kan niet elk vliegtuig. Passagiersvliegtuigen met maar 2 motoren zoals de 777-a330 etc zijn dus etops en voldoen aan deze specifieke eisen. Overigens denk ik dat de oplossing die jij zoekt dusdanig gaat kosten dat je daar nog wel eens van kan schrikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100