Hoe zou het eruit zien als een vliegtuig op ooghoogte voorbij komt vliegen?

Hiermee bedoel ik een beeld te kunnen krijgen hoe snel het er echt aan toe gaat als hij 900 km/u gaat en niet of het kan etc. want zulke snelheden zij niet vreemd. Maar als je dan in de lucht kijkt lijkt het heel langzaam te gaan en kan je er er geen goed beeld bij vormen. Het enige -niet vergelijk- materiaal is een Bugatti Veyron of Koenigsegg die met 407 km/u voorbij komt denderen en al bijna 'niet' te zien is, laat staan 2 x zo snel. In de video draait de camera nog mee maar als ze hem pal recht neerzetten zodat hij er voorbij rijdt merk je eer haast niks van.

Toegevoegd na 1 dag:
Heb een video gevonden van wat ik zocht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk niet dat je er veel van zou zien, het gaat zo snel. De auto in het filmpje zie je niet eens voorbij komen wil je de camera stil houden. Dus als het ook nog een 2x zo snel gaat is er zeker niks van te merken.

Dit komt overeen met zo'n 270 meter per seconde. En ik denk dat de herrie zo groot is dat je trommelvliezen barsten als bescherming tegen erger. Plus de kerosinestank en de hitte. Het is een levende hel. Niet doen dus.

Het heeft niet zozeer met 'ooghoogte' te maken, alswel met afstand. Wanneer je een vliegtuig zou zie dat op ooghoogte voorbijkomt, maar bv op een kilometer afstand zit, zal je deze nog redelijk goed kunnen volgen met je ogen. Dit komt door de afstand. Komt een vliegtuig echter op een minder grote afstand voorbij, dan zullen je ogen de snelheid veel minder goed kunnen volgen. Hoe dichterbij, hoe minder goed je de snelheid kunt 'bijhouden' met je ogen. Kortom: Het zit 'm niet in de ooghoogte, maar in de afstand!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100