Waarom moet je mobiele telefoon uitblijven tot in de terminal?

Ik begrijp waarom je telefoon uitmoet als het vliegtuig in de lucht zit. Maar als je eenmaal geland bent zet iedereen z'n toestel weer aan, hoewel de stewardessen zeggen dat ie uit moet blijven tot je in de terminal bent.
Tijdens het taxieen kan er toch niet zo veel meer misgaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdens het taxiën moet de communicatie met de toren nog wel gewaarborgd zijn, dus geen interferentie van mobieltjes is dan gewenst.

Taxiën is het gevaarlijkste deel van de vlucht. Als een telefoon een storingssignaal zou geven op de besturing tijdens het taxiën (gaat vaak electronisch bij moderne vliegtuigen) dan kan dat al binnen een paar seconden tot een ongeluk leiden. Die storing zal er 999999 van de miljoen keer niet komen, maar waarom zou je het risico nemen? In principe mag je telefoon weer aan zodra de buitendeur van het vliegtuig geopend is. (dan weet je pas zeker dat het vliegtuig niet meer hoeft te bewegen en dat slles uitstaat) Omdat dat niet altijd duidelijk is wanneer dat is, zeggen sommige maatschappijen dat hij pas in de terminal weer aan mag.

Eigenlijk maar om 1 ding. Stel je voor dat........ Meer niet. Kans nihil, maar als jij hem aan zet en nog 426 anderen dan zou dat ooit wel eens last kunnen geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100