Hoe regel ik juiste plek in vliegtuig? Vlieg in mei met Arke Fly / Tui. Vlucht heeft geen extra-comfort. Ben 2.02m lang!

Hoe regel ik in Nederland een plek met genoeg beenruimte in een vliegtuig. We vliegen dus met ArkeFly/Tui. Reisbureau Holland International zegt niet veel te kunnen doen. We moeten maar op tijd via internet inchecken. En hoe doe je dat dan voor de terugreis? Ben vorig jaar wezen vliegen naar Portugal en toen moest er dus pas in het vliegtuig een plek gezicht worden (iemand moest dus met mij van plek ruilen). Wil dit graag voorkomen en het dus al voordat ik weg ga goed regelen. Wie heeft de tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hm.. ik weet het niet maar heb misschien wel een tip. Mijn vader vliegt voor zijn werk vaak naar het buitenland en vertelde een keer, dat als je niet meteen op je plek gaat zitten, maar wacht to iedereen anders zit, er meestal helemaal achterin het vliegtuig nog een paar rijen leeg zijn. Daar mag je meestal gewoon gaan zitten. Dan heb je in ieder geval wat meer plek. En mocht er echt geen oplossing zijn, af en toe wat op en neer door de gangen wandelen om de benen te strekken?

Dit moet je bij het aanschaffen van de ticket aangeven, je komt dan zeer waarschijnlijk bij de nooduitgang te zitten. Je moet wel extra betalen voor meer beenruimte.

Ik zou rechtstreeks met de vliegmaatschappij contact zoeken : bellen of mailen met al je vluchtgegevens, en waarom je iets meer beenruimte vraagt. Bij de nooduitgangen is altijd iets meer ruimte, maar je moet dan natuurlijk wél in een noodsituatie bereid zijn te helpen met het evacueren van het vliegtuig : daarvoor is de voorwaarde, dat je lichamelijk geen gebreken heb, en bij een vliegtuig met een noodluik, dat eruitgetilt en op de vleugel gegooid moet worden, moet je sterk genoeg zijn zo'n 50 kilo te tillen. De maatschappij kan bepaalde stoelen blokkeren vóór het inchecken begint, waardoor die stoel dan niet meer uitgegeven kan worden. En houd je handbagage in dit geval klein : er mag geen handbagage op de grond liggen tijdens start en landing, dus het moet in elk geval boven in de bagagebakken.

Tegenwoordig is daar nog maar 1 optie voor. Extra betalen. De interessante plekken zoals bij nooduitgangen en andere ruime plekken worden tegenwoordig verkocht voor een wat hogere prijs. Als het niet kan is het overigens het beste om aan het gangpad te gaan zitten. Toegevoegd na 52 seconden: Arke heeft trouwens hetzelfde type 767 als Martinair had, maar de ruimte is IETS groter. (cm of 2 meen ik)

Meestal, bij mij toch, waren de nooduitgangen niet ingevuld door de maatschappijen zelf. Je kan dus het best eens vragen aan de incheckbalie of er geen stoelen aan de nooduitgang vrij zijn. Vaak heb je geluk, soms ook niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100