Mag een pincet en een scheermesje mee in een handbagage?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee je mag geen scheermesje meenemen in je handbagage van een vliegveld. Een eenvoudige pincet is geen probleem net als een eenvoudige nagelknipper. Toegevoegd na 6 minuten: hier staat een complete lijst met voorwerpen wat niet mee mag in een handbagage (is een PDF file) Toegevoegd na 12 minuten: ik lees in de file dat veiligheidheidsscheerapparaten of wegwerpscheerapparaten waarbij de messen in de huls zitten WEL in een handbagage meegenomen mogen worden.

Bronnen:
http://www.schiphol.nl/web/file?uuid=b529f...

Nee, mag niet Deze voorwerpen zijn strikt verboden in je handbagage: Alle bij wet verboden wapens en wapenonderdelen Alle puntige voorwerpen (scharen, nagelknippers, kurkentrekkers, boren, breinaalden, pijltjes,…) en snijdende of scherpe voorwerpen (messen, scheermessen, bijlen, ijsschaatsen, zagen,…) Alle voorwerpen die elektroshocks kunnen veroorzaken Zware werktuigen (bijvoorbeeld hamers, steeksleutels, knijptangen soldeerlampen,...); Sportaccessoires zoals skistokken, baseballbats, hockeysticks, golfclubs, biljartkeus, tennisrackets Duikflessen Scherpe stokken Schokbrekers Elk voorwerp waarmee je een ander voorwerp kan afschieten (katapulten, slingers,…) Namaakwapens of replica's; Handboeien Zwepen Alle gevaarlijke producten (bijvoorbeeld ontvlambare vloeistoffen, vuurwerk, bijtende producten,...) Chemische producten en gassen die mensen kunnen uitschakelen (pepperspray, traangas, kwik, brandblussers,…) Verf en verfoplossers Insecticiden Alle vormen van gas Pincet staat er niet specifiek bij, maar ik zou het er niet op wagen

Pincet mag denk ik niet ( ga er van uit dat het onder puntige voorwerpen valt). Scheermes alleen als het een veilig scheermes of wegwerpscheermes of een scheermes met mesjes in een houder betreft. Ik weet niet of ze er een probleem van maken bij de douane, maar dat is een gok die je zelf maar moet nemen ;)

dat ligt eraan waar je heen gaat. ik persoonlijk zou het binnen europa wel meenemen. laat ze maar mijn tas overhoop halen voor een pincet en een scheermesje. en dan zeg ik gewoon dat ik niet wist dat ik dat niet mee mocht nemen. ik heb laatst naar spanje ook gewoon mijn scheermesje en pincet meegenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100