Wordt er op een luchthaven vaak bagage gestolen ?

Als je na een vliegreis op een luchthaven aankomt sta je bij een lopende band op je bagage te wachten. Je kunt dan makkelijk de koffer van iemand anders oppikken en mee weglopen. Geen haan die daar na kraait. Of heb ik het mis ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee je hebt het niet mis, dit gebeurt regelmatig...alleen ik deed het per ongeluk het was een koffer die precies op de mijne leek... Pas toen ik thuis kwam bemerkte ik de vergissing en de volgende dag hebben we hem omgeruild voor mijn koffer. Tegenwoordig is mijn koffer zeer herkenbaar en ik houd ook in de gaten of niemand mijn koffer van de band pakt.

Op sommige luchthavens in het buitenland wordt het kleine kaartje van je ticket vergeleken met de code op je koffer maar dat heb ik in Europa nog nooit meegemaakt,helaas.Zou een goeie tip zijn om te doen maar is weer mensenwerk en dat kost geld..

Deels correct, deels ook niet. Je krijgt bij het afgeven van je bagage een klein stikechtje op je paspoort of boarding card. Dit is het bewijs dat een koffer van jou is. Op de meeste luchthavens worden deze steekproefgewijs gecontroleerd (Elk jaar wordt mij wel een keer of 2 om het bewijsje gevraagd). Alleen in Nederland is een dergelijke controle me nog niet overkomen, maar wel in bv engeland. Dus ook gewoon in Europa.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100