Mag je zakjes met bijvoorbeeld cup-a-soup (dat droge spul) meenemen in je handbagage in het vliegtuig?

Ik weet dat je geen eten en drinken mee mag nemen in het vliegtuig. Hoe zit het dan met die zakjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals al gezegd mag je dus wel eten en drinken meenemen in het vliegtuig. Je mag alleen flesjes van maximaal 100 ml meenemen, en die moeten in een klein tasje passen, zie eerste link. De meeste mensen gebruiken dat dan voor shampoo en dergelijke. Maar als jij heel kleine flesjes met drinken mee wil nemen, mag dat, als ze maar in dat zakje passen. Verder zijn er regels voor gevaarlijke stoffen. Sommige spullen lijken ongevaarlijk maar kunnen aan boord van een vliegtuig problemen opleveren en zijn niet toegestaan. Zie tweede link en klik daar op 'lijst verboden goederen'. Als je bijvoorbeeld een haarkruller op gaspatronen hebt, mag je daar geen extra patroon voor meenemen. Ten derde zijn er regels van het land waar je naar toe gaat. Het zou kunnen dat je van de douane van dat land iets niet naar binnen mag. Dat zijn drie mogelijkheden waardoor je iets niet zou mogen meenemen in het vliegtuig. - meer dan 100 ml vloeistoffen - gevaarlijke stoffen - verboden door de douane van dat land. Nou onder de eerste en tweede valt het niet, dus het ligt er alleen aan naar welk land je vliegt. Als je binnen de EU blijft, heb je vrijheid van vervoer van goederen. Maar er zijn landen die heel moeilijk doen over invoer van alle etenswaren, in de VS mag je wel droge soep invoeren, maar in Australie moet je alle etenswaren aangeven (maar dan nog mag het wel, volgens mij, maar je moet het wel op een formulier invullen). Kortom: het lijkt me geen probleem...

Is geen enkel probleem! Vloeistoffen zijn in de handbagage wel verboden.... Toegevoegd na 1 minuut: Trouwens, een lekkere sandwich mag je óók best meenemen in de handbagage!

volgens mij niet, ik denk dat ze dat niet toestaan omdat je dan mensen zou kunnen vergiftigen of dat er in dat zakje een explosieve stof kan zitten. ik zou voor de zekerheid nog even bellen naar de vliegmaatschappij of de plek vanwaar je gaat vliegen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100