Welk niveau heb je nodig voor piloot te worden

En wat mag je niet hebben

Weet jij het antwoord?

/2500

Minimaal havo met wiskunde B en natuurkunde.

Je beschikt over een havodiploma (of gelijkwaardig diploma) en/of vwo-diploma met Engels, Wiskunde A of B en Natuurkunde in het vakkenpakket..

Bronnen:
http://www.stella-aviation-academy.nl/4-Ei...

Havo met wiskunde en engels. Natuurkunde is niet verplicht wel een pré

Je hoeft niet precies een niveau te hebben gehaald om een opleiding te volgen. Alhoewel je onmiddellijk aan een ATPL kan beginnen in voltijdse onderwijs voor lijnpiloot ermee. Je kan alvast als je geen diploma hebt beginnen met je PPL te halen en dan overgaan naar ATPL. In sommige Piloten scholen hoef je helemaal geen middelbare school afgelopen te hebben, en kan je als je het budget en motivatie heb direct aan de volledige cursus beginnen, let wel op deze kunnen tussen 98.000 a 180.000 euro liggen.

Bronnen:
http://www.watwiljijweten.nl/vraag2376/wel...

Allerbelangrijkste!!!! goede ogen.

Je mag ook geen dyslexie hebben.

Ha, die Angsthaas98; Vliegangst, mag je ook niet hebben.

Ik heb dit speciaal voor jou gevraagd aan de vliegschool in Antwerpen ( België ) Dit is het antwoord : Beste Laurens Van harte bedankt voor jouw interesse in onze school, Ben-Air Flight Academy, en in de opleidingen die wij verzorgen. We vinden het heel leuk om te horen dat je graag lijnpiloot wil worden, het is tenslotte een fantastisch beroep! Tijdens jouw middelbare school is het belangrijk om goed te leren studeren. We zien vaak studenten die in het middelbaar nooit hebben moeten studeren en dan tijdens onze opleidingen in de problemen komen. Indien je graag wiskunde en fysica doet, zal je de studie tot piloot graag doen. Ook moet je goed kunnen blokken; onze studenten moeten vaak grote hoeveelheden van buiten leren. Je kan beginnen aan een studie tot lijnpiloot wanneer je afgestudeerd bent in het middelbaar, dus ten vroegste op jouw 17de. Maar er is ook een mogelijkheid om eerst een ander vliegbrevet te behalen: De PPL-opleiding (Privaat Piloot Licentie) kan je eigenlijk nu al beginnen volgen. Met deze licentie zal je alleen of met jouw ouders, met vrienden, ... mogen gaan vliegen bij mooi weer. De PPL-vergunning is eigenlijk het equivalent van een normaal autorijbewijs: je mag rondrijden, op eigen verantwoordelijkheid, maar je mag het niet als beroep doen (je mag dus nooit geld vragen om iemand mee te nemen). De PPL-opleiding is opgesplitst in twee delen: theorie en praktijk. Het theoriegedeelte kost ongeveer €900,- en duurt ongeveer 6 maand, perfect om jouw zomervakantie aan te besteden! Het praktijkgedeelte kost ongeveer €15.000,- en duurt ca. één jaar. Je zal echter pas alleen mogen vliegen vanaf jouw 16de en op jouw 17de zal je het eindexamen PPL mogen afleggen. Niettegenstaande je op jouw leeftijd steeds met een instructeur zal moeten vliegen, biedt een PPL een enorme ervaring. Na het middelbaar onderwijs kan je dan bij BAFA een ATPL(A) behalen, dit staat voor: Air Transport Pilot License (Aircraft), kortom een vliegvergunning voor lijnpiloten. Deze opleiding kost momenteel bij ons €83.000,-. Dit is een enorm bedrag, maar er zijn mogelijkheden om hiervoor een lening aan te gaan. Mochten jouw ouders hierover al informatie willen, kunnen ze terecht op www.kbc.be/piloten . Er is een voordeel om eerst jouw PPL te behalen: wanneer je een PPL hebt wanneer je aan een ATPL begint, kan je 40u vroegere vliegervaring inbrengen. Omdat je al vliegervaring hebt, zal je dus 40u minder moeten vliegen dan jouw klasgenoten.

gezien dat een piloten opleiding een prive opleiding is, heb je in nederland de volgende keuzes: 1. je betaalt je opleiding zelf. in dit geval heb je geen vooropleiding nodig maar moet je wel geschikt zijn om te vliegen (medische keuring + motivatie). 2. je doet het zoals 99% van de piloten, namelijk je leent geld voor de opleiding (tussen 120.000 en 150.000 euro, hier zit alles bij inbegrepen: boeken, laptop, pak, hoofdtelefoon, praktijkuren, theorie, brandstof, huur, levensonderhoud, verzekeringen, landingsgelden etc.) en je haalt je ATPL (frozen). zodra je klaar bent, betaal je het terug. gezien dat de school borg staat voor dit bedrag, willen ze enige vorm van zekerheid hebben en telt, naast een zwaardere toetsing, dat je ook een vooropleiding moet hebben. HAVO of VWO met wiskunde B, natuurkunde en engels moet. MBO4 luchtvaart (of andere technische opleiding waar je deze vakken krijgt) kan opzich ook. wat betreft ogen, het is belangrijk dat je niet kleurenblind bent, niet dat je perfect ziet. dat is niet meer van deze tijden. je mag een afwijking hebben van -5/+6! wel is het zo dat je een bril moet dragen als dat gevraagd wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100