Hoe komt het dat er ineens zoveel problemen zijn met vliegtuigen?

Vandaag weer het bericht dat er een vliegtuigmotor in brand is gevlogen op het vliegveld in Parijs, gisteren een crash in Thailand, eergister in Indonesië en nog veel meer ongelukken dit jaar met vliegtuigen. Het lijkt echt wel of ineens alle vliegtuigen massal het loodje leggen. Hoe komt dat toch?

Toegevoegd na 1 uur:
Even als toevoeging n.a.v. de antwoorden tot nu toe: Ik weet dat statistisch gezien vliegen nog steeds het veiligst is, en dat het komkommertijd is. Maar een paar weken geleden werd al gemeld dat in het 1e halfjaar van 2009 al meer doden waren gevallen door vliegtuigongelukken dan in heel 2008, en met alle nieuwfeiten van de afgelopen week vroeg ik me af hoe dat nu ineens komt.

Weet jij het antwoord?

/2500

dat lijkt zo, vergelijk ze maar eens met auto en bus ongelukken in de vakantieperiode`s. Van de airbus is bekend dat alle a330 modellen een nieuwe snelheidsmeter nodig hebben, maar de vraag is inderdaad of dat wel allemaal op korte termijn gebeurt nu in de vakantieperiode. Toegevoegd na 1 minuut: het merk van de snelheisdmeter zou verwisseld moeten worden voor een ander europees merk.

Veel vliegtuigen zijn een dagje ouder en het kan zo zijn dat bepaalde vormen van metaal moeheid niet geconstateerd worden.Als er vandaag geen vliegtuigen meer bij gemaakt zouden worden maar ze zullen allemaal goed kunnen worden onderhouden zou het zomaar kunnen theoretisch dan, dat alle vliegtuigen vroeg af laat werkelijk allemaal eens neerstorten.Kijk maar eens naar de space shuttle daar waren er 5 van maar zijn er toch al weer 2 ontploft of neer gestort.Als vlietuigen grote autbussen waren geweest hadden ze alleem maar met pech aan de kant gestaan.En ja vliegtuigen hebben ook te maken met de 3e dimensie .

Veel vliegtuigen zijn een dagje ouder en het kan zo zijn dat bepaalde vormen van metaal moeheid niet geconstateerd worden.Als er vandaag geen vliegtuigen meer bij gemaakt zouden worden maar ze zullen allemaal goed kunnen worden onderhouden zou het zomaar kunnen theoretisch dan, dat alle vliegtuigen vroeg af laat werkelijk allemaal eens neerstorten.Kijk maar eens naar de space shuttle daar waren er 5 van maar zijn er toch al weer 2 ontploft of neer gestort.Als vlietuigen grote autobussen waren geweest hadden ze alleen maar met pech aan de kant gestaan.En ja vliegtuigen hebben ook te maken met de 3e dimensie , vallen van een grote hoogte.

Waarom het opvalt? Omdat er in deze periode verschrikkelijk veel gevlogen wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100