Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Het ligt op niet al te lange afstand van Amsterdam, is goed bereikbaar, en bovendien is de Haarlemmermeer een groot, vlak stuk land, waar in de tijd dat Schiphol werd gebouwd nog ruimte zat was.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Haha totdat er mensen gingen wonen die later beginnen te klagen over overvliegende vliegtuigen :P
Ik denk dat je dan terug moet naar de tijd dat de keuze al is bepaald voor "Schiphol Oost" als voorloper van het huidige Schiphol.
Als voorloper van'" Schiphol Oost" is Schiphol overigens gestart als militair vliegveld.
In de ingepolderde Haarlemmermeer (1852) was toen (1916) voldoende (goedkope) ruimte, is redelijk centraal -kort op Amsterdam- gelegen en voor eenieder goed bereikbaar. Had / heeft aanvliegroutes die kort op de kust liggen (Noordzee) zodat dit relatief veilig was en voor zo min mogelijk overlast zorgde / zorgt.
Van oudsher zijn veel economische activiteiten afgestemd op én ontstaan dankzij Schiphol. Veel faciliteiten zijn in de Haarlemmermeer dus al aanwezig, daar waar ze voor een andere locatie nog gecreëerd of aangelegd zouden moeten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
geweldig, die foto van Schiphol-Oost erbij!!!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Nostalgie he!?
We hebben ongeveer dezelfde leeftijd Nieuwsgierig, dus ja.....met de fiets was een ritje "Oost" snel gemaakt.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding