Waarom knipperen de lampjes van een vliegtuig?

Is het niet veel logischer om ze gewoon continu te laten branden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Knipperende lampjes vallen meer op! En er zijn ook continue brandende lampjes op een vliegtuig (aan beide vleugel uiteinden een rode en een groene en aan de achterkant een witte). Het feit dat je alleen de knipperende opvalt geeft al aan hoeveel opvallender dat is!

Omdat het dan nog beter opvalt.

knipperde licht trekt meer aandacht.

Als ze constant zouden branden zouden ze moeilijk te onderscheiden zijn van de sterren

Kijk, Omdat je aan een constant brandend lampje gewend raakt. Een knipperende lamp blijf je opmerken. Sherlock

Voor signalen

Zoals aangegeven hier omdat het beter opvalt. De knipperlichten branden overigens niet de hele vlucht maar enkel voor en tijdens het landings en startgedeelte. En ik weet niet wie hier zitten te minnen maar slaat nergens op

Knipperen is veel vetter, houd de routine weg uit t leven snap je? De ene keer aan, andere uit! De hele tijd aan is zoooo saai.

Knipperen licht trekt veel meer aandacht. Niet alle lampjes knipperen trouwens. Alleen het strobe light en het beacon light. De landing lights, het taxi light en de naviagtion lights branden continu

Knipperende lampjes vallen meer op, maar echter, ze geven ook de status van het vliegtuig aan. Bijv: Taxieën, Landden, e.d. Zo knipperen ze niet altijd en kunnen andere vliegtuigen zien wat de "status" van het betreffende vliegtuig is. Ook heeft de luchtverkeersleiding ook meer controle en duidelijkheid. Groetjes:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100