wat is het veiligste vervoermiddel?

er wordt beweert dat vliegen het veiligste vervoermiddel is,maar is dit ook echt zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De luchtballon is in Nederland het veiligste transportmiddel. ‘Veiliger nog dan reizen per vliegtuig of trein’, stelt woordvoerder Ballonvaren Joop de Wild van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart.

Bronnen:
http://www.destentor.nl/algemeen/binnenlan...

niet altijd...maar op zich is een vliegtuig wel heel erg veilig gemaakt maar je weet nooit wanneer een vliegtuig crasht

Ja dat is zo! Er gebeuren relatief weinig ongelukken met vliegtuigen als je kijkt naar hoeveel er per dag vliegen en hoeveel er neerstorten. Het enige nadeel is dat wanneer er 1 neerstort er gelijk veel doden vallen. In het verkeer vallen meer doden.

De kinderwagen.

Ja ! Als je het aantal kilometers dat met vliegtuigen wordt afgelegd, in combinatie met het aantal passagiers dat wordt vervoerd neemt, is vliegen de veiligste manier van reizen. Nadeel is wel dat als het eenmaal fout gaat, het vaak veel slachtoffers betreft en dit de voorpagina's haalt. B.v. alleen in Nederland vielen in 2009 al 790 verkeersslachtoffers. Dit is aanzienlijk meer dan de negen 'vliegslachtoffers' bij Turkish Airlines die dagenlang het nieuws beheerste.

Als je kijkt naar het aantal doden en de kilometers die ze afleggen, dan is vliegen het veiligst. Verhoudingsgewijs leggen vliegtuigpassagiers veel kilometers af en gebeuren er weinig ongelukken.

als je bedoelt of er doden vallen, dan denk ik dat het veiligste vervoermiddel de lijkwagen is. als je bedoelt of er ongevallen gebeuren, dan denk ik dat voetgangers het beste af zijn. Vooral gezien het enorme grote aantal keer dat men te voet op reis gaat. het zijn weliswaar vaak korte afstanden maar het aantal ongevallen per reis bij voetgangers lijkt me minimaal.

Het rapport van het European Transport Safety Council waar onderstaande cijfertjes uitkomen stamt uit 2003. Het hangt natuurlijk af van hoe je kijkt: De trein en het vliegtuig ongeveer even veilig +/- 0,035 doden per 100 miljoen reizigerskilometer. Maar per reistijd staat de trein bovenaan, gevolgd door de veerboot en de burgerluchtvaart. Respectievelijk 2, 8 en 16 doden per miljoen reizigers uren Voor het rapport zie de link

Bronnen:
http://www.etsc.eu/oldsite/statoverv.pdf

Het 'oer' vervoermiddel: Onze voeten......

Het veiligste vervoermiddel is ongetwijfeld de lift, de kans dat daar een dodelijk ongeluk mee gebeurt is nl. nihil de per reis afgelegde afstand is natuurlijk niet groot maar met alle bewegingen samen legt men toch redelijk wat km af

De roltrap

De passagierslift is met afstand het veiligste vervoermiddel ter wereld. Het safety record van liften is ongeëvenaard. Gemiddeld gaat slechts één op de 12 miljoen ritten met een lift gepaard met een onregelmatigheid. Meestal betreft het dan ook nog eens een akkefietje, dat geen slachtoffers veroorzaakt en gemakkelijk kan worden verholpen, zoals liftdeuren die niet open gaan of een liftcabine die halverwege twee verdiepingen blijft hangen. Geen enkel ander vervoermiddel komt qua veiligheid maar in de buurt van de lift. Zelfs roltrappen zijn onveiliger.

Bronnen:
http://www.hetnieuwejournaal.nl/2009/08/21...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100