Wanneer wordt mijn post in Zuid-Afrika bezorgd?

Ik heb woensdag een brief verstuurd naar Zuid-Afrika via post nl. Ik kan helaas geen informatie vinden over de levertijd. Wel heb ik op forum's wat oude posts gevonden maar daar krijg ik antwoorden van 1 week tot aan 1 maand. En die forums zijn nu ook al outdated.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is wél informatie te vinden over de tijd die het duurt dat jouw post via post.nl in een buitenland wordt bezorgd. Namelijk via de link op https://www.postnl.nl/zakelijke-oplossingen/ontvangen/postbezorging/postbezorging-buitenland/ en dan klikken op de tekst 'overkomstduur per land'. Bij Zuid-Afrika staat dat het vijf tot acht dagen duurt. Maar omdat het vanwege de feestdagen drukker is met postverkeer kan het best wel een paar dagen langer zijn. Had je het met spoedservice gedaan, dan was het drie dagen geweest.

Bronnen:
https://www.postnl.nl/Images/Overkomstduur...

Zo'n 20 jaar geleden kon je er de klok op gelijk zetten, nu is het meer het rad van fortuin. Niet te voorspellen, de ene keer komt mijn brief binnen een week aan in Zuid-Afrika en de andere keer duurt het wel wel 5 of 6 weken. Een pakje dat we inmiddels opgegeven hadden, kwam toch nog aan na 3 maanden, hoewel de ontvanger al aangegeven had dat veel pakjes verdwenen. Het maakt trouwens niet uit of het een brief op luchtpostpapier is of een gewone zware in een witte envelop, dat kon eerder wel voor vertraging zorgen. Antwoord Houdt rekening met een week (snel) tot 5 à 6 weken. Pakjes zouden vaak verdwijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100