Mogen internationale postpakketten opengemaakt/gecontroleerd worden door postbedrijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja TNT heeft een aparte afdeling waar mensen zitten die post mogen openen, dit is echter wel onderheving aan strengen regels. Zij doen dit o.a. als post niet te bezorgen is, uit de inhoud proberen ze dan de ontvanger of verzender te halen zodat ze post toch kunnen verwerken.

Ja. Niet alle landen hebben dezelfde wetten op privacy ed. Als je pakketten naar de VS stuurt, dan mogen die in bepaalde gevallen open gemaakt worden. En pakketjes naar bv Australie moeten wettelijk gezien geopent worden als er het idee bestaat dat er levend materiaal in zit.

Ja gelukkig wel. Er zijn strenge regels voor en een beperkte aantal mensen. Als die mogelijkheid er niet zou zijn, kan je alles wel versturen zelfs drugs

Niet de postbedrijven zelf, maar ze hebben onbezoldigde douane ambtenaren in dienst.

als er een bombrief o.i.d. vermoed wordt denk ik het wel...

Ja dat mag alleen als het pakketje door een scan is geweest en kan bewezen worden dat er iets in zal zitten wat strafbaar is.Daarom is het ook aan te raden dat het bij de desbetreffende vervoersmaatschappij aan te bieden in open toestand.Het zijn moeilijke problemen natuurlijk ook voor de post en helemaal als het internationaal is.

ja,soms

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100