Waarom wijst controle van studenten die zich niet hebben ingechekt op niets uit?

Als ik zo om me heen kijk op het station, kan ik de studenten die zich inchecken met OV Chip op een hand tellen. Hoe kan het dat degene die zich niet inchecken geen problemen krijgen op de trein? Hoe wordt het eigenlijk gecontroleerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uhm.. naar mijn weten kan/hoef je nog helemaal niet in te checken in de trein met een studenten-OVchipkaart. Dit staat ook heel duidelijk op de site van OV-chipkaart.nl. Dit betekend dat als je een week kaart wilt en je wilt in het weekend met de trein dat je gewoon een kaartje (met korting) moet kopen! Oftewel; Inchecken hoef nog niet dus vandaar krijgen deze studenten geen problemen!

Dit wordt gecontroleerd dmv een scanner die de conducteur bij zich draagt. Is er niet ingecheckt, volgt uiteraard een boete. Maar heel vaak wordt er niet gecontroleerd, dus nemen ze het risico om gesnapt te worden voor lief.

als ik ze scan komt er te staan of je een week of weekend ov hebt, en aan de hand daarvan kan ik dus zien of je recht hebt om te reizen. In/uitchecken met een studenten - ov in de trein hoeft niet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100