Waarom worden treinkaartjes als er bussen ingezet worden niet gecontroleerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bus is al betaald door de NS, dus het belang vervalt.

Ik neem aan dat je bedoelt dat er een bus wordt ingezet voor gestrande treinreizigers, in het geval van b.v. een aanrijding of een wisselstoring. Dan wordt er mogelijk niet gecontroleerd, omdat het in dat geval aannemelijk is, dat alle mensen die in die bus stappen, ook daadwerkelijk uit die trein komen. Het is hoogst onwaarschijnlijk, dat iemand die graag zwart wil rijden, precies op het moment dat er een storing is, ook precies dat reisje met die bus van A naar B wil maken, want zo'n traject is puur toeval. Het zou kunnen dat er iemand is, die de hele dag naar teletekst zit te kijken of er een trein uitvalt, en dan direkt denkt "ah! gratis reisje met de bus", maar die schade voor de NS lijkt me te overzien. Ze kunnen dus beter goed controleren op trajecten zonder storing, waarvan bekend is, dat er veel zwart gereden wordt.

Omdat de kans op zwartrijders erg klein is. Het is van tevoren niet bekend dat ze gaan rijden.

En het is ook zo dat de ns ook in gebreke blijft zodra ze bussen moeten inzitten. Dus wat krijgen ze dan als ze wel gaan controleren? Gezeur en chagrijnige mensen.

Dat is vrij simpel. Omdat de busdienst niet van de NS is. De bus en chauffeur worden ingehuurd door de NS en de buschauffeur heeft ook geen taak om de kaartjes te controleren, alleen om van A naar B te rijden. De chauffeur heeft geen mogelijkheid om kaartjes af te stempelen of boetest uit te delen. Daarnaast is het een nooddienst om gestrande reizigers te helpen en het is onlogisch dat er van die dienst veel misbruik van wordt gemaakt. Een gestrande reiziger wil je niet veel verder frustreren door ook de instap langer te laten duren door alle kaarten te laten controleren.

Ik werk zelf bij de NS: 1 woordje dat in zo'n geval telt is SERVICE! En de bussen worden inderdaad besteld door de NS, daarover zijn er met verschillende maatschappijen afspraken. Die 1 of 2 personen die zwart meereizen moeten dat dan maar lekker doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100