Waarom klinken die fluitjes van de conducteurs bij het vertrek van een trein altijd zo belabberd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat ze niet op muziekles zijn geweest. Wat verwacht jij dan? Een requim van Bach? Het fluitje dient om aan te geven dat de trein gaat vertrekken. Hetzelfde geluid wordt geproduceerd door de scheidsrechtersfluitjes, ook dat klinkt belabberd (alhoewel... het ligt er maar aan in welke situatie het fluit je klinkt... ik heb ook momenten gehad dat dat één van de mooiste geluiden was die ik die dag gehoord had :P), maar dient ook een bepaald doel.

omdat een klarinet zo onhandig groot is en er geen geld is om alle conducteurs op muziekles te doen

Omdat dit al een x-aantal jaar centraal in de trein word geregeld. Op het moment dat de conducteur de sleutel in dat apparaat steekt om de deuren te vergrendelen klinkt er een soort van fluittoon... Pas wanneer de laatste deur dicht is en de conducteur de sleutel om draaid om ook de laatste deur te vergrendelen kan de trein pas weg rijden...

Waarom krijgt Starbless duimpjes naar beneden? Ze (m/v :S) heeft gelijk! De fluit van de nieuwe treinstellen is automatisch. Die mocht echter niks kosten en klinkt daarom zo brak. Toegevoegd op 12-05-2009 14:40:19 Reden: Omdat er een luchtstroompje door een opening wordt geblazen. Omdat het apparatuur dat dit regelt waarschijnlijk niet zo best is en/of slecht wordt onderhouden, zal dat luchtstroompje geen constante snelheid hebben waardoor de toonhoogte van het fluiten veranderlijk en zwak zal zijn.