Mag je met een NS trein retourtje onbeperkt heen en weer rijden?

Stel je koopt een retourtje tussen Nijmegen en Den Bosch mag je die dag dan onbeperkt heen en weer reizen of mag dit maar 1 keer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook deze vraag komt weer retour. Zie hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/retourkaartje-trein-meerdere-keren-hetzelfde.26872

Nee. Een retourtje betekend: Heen & terug. dus niet: heen, terug, heen terug, heen terug.

Je mag slechts 1x heen en weer. Zolang de conducteur nog niet langs is geweest kán je het natuurlijk proberen, maar op eigen risico... Toen ik nog met kaartjes reisde (nu OV Chipkaart) viel het me wel op dat de conducteur niet willekeurig z'n stempel zet: op de heenweg zet hij de stempel links en bij de terugreis rechts. Dus als je op je retourreis gecontroleerd wordt en je kaartje dus aan de rechterkant gestempeld wordt, kan je daarna niet nog een heenreis proberen omdat de conducteur dus kan zien dat je al een retourreis hebt gemaakt.

De reis mag je maar één keer maken. Maar je kunt wel op ieder station uitstappen, daar de omgeving bekijken of iets anders doen, en een volgende trein je reis vervolgen. Zo kan je er toch een hele dagtocht van maken: Nijmegen Dukenburg, Wijchen, Ravenstein, Oss, Oss West, Rosmalen en 's Hertogenbosch Oost zijn allemaal stations waar je langskomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100