Is of komt er een manier om treinreizen vergoed te krijgen in september als je nog geen achttien bent, maar wel gaat studeren in een andere stad?

Na de vakantie ga ik studeren (HBO) in een stad die anderhalf uur reizen is voor mij. Deze treinreizen worden 'vergoed' door het studentenreisproduct, om het kort samen te vatten. Helaas geldt dit alleen voor scholieren ouder dan achttien, wanneer je jonger benr, gaat het studentenreisproduct pas in vanaf oktober. Dit is best een probleem voor mij, omdat ik zeventien ben en een maandabonnement van vierhonderd euro niet te betalen is.

Weet jij het antwoord?

/2500

De ouders zijn onderhoudsplichtig voor kinderen tot 21 jaar. Onder voorwaarden krijgen ze voor jou nog kinderbijslag omdat je jonger bent dan 18. Kortom, kun je het zelf niet betalen, vraag dan je ouders.

Quote: Als minderjarige mbo-student kun je toch met korting reizen. De meeste openbaarvervoerbedrijven bieden namelijk regionale abonnementen en kortingskaarten aan.

Er is helaas geen manier om de reiskosten vergoed te krijgen tot oktober. Je ouders hebben namelijk nog recht op kinderbijslag totdat jij recht hebt op studiefinanciering. Dus totdat jij recht hebt op studiefinanciering, ontvangen je ouders nog kinderbijslag. Mogelijk kan de kinderbijslag jouw reiskosten volledig of gedeeltelijk dekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100