Wat gebeurt er als ik reis met me broers studenten ov?

Ik zou graag binnenkort willen reizen naar mijn vriendin in Overijssel met de trein. En ik vraag me af of ik een boete krijg of dat ze het niks uit maak dat ik reis op me broer's studenten ov. ik heb met de bus er nooit last van gehad omdat ik toch alleen maar incheck, en ze niet vragen om het te laten zien

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar kun je inderdaad een boete voor krijgen . Je geeft je namelijk dan ten onrechte uit voor iemand anders. Een conducteur met voldoende gezichtsvermogen (de meesten dus;-) zal zien dat je reist met de persoonlijke chipkaart van een ander en dat mag niet. Toegevoegd na 2 minuten: Ook loopt je broer de kans dat hij zijn kaart kwijtraakt. De persoonlijke OV-chipkaart kan door een controleur worden ingenomen als je op de kaart van een ander reist, of als je fraudeert. Je krijgt de kaart dan niet terug. Toegevoegd na 5 minuten: Artikel 71 Wet personenvervoer 2000 Het is verboden een onbevoegd gewijzigd of anderszins bewerkt vervoerbewijs te gebruiken, een vervoerbewijs te misbruiken of de controle van vervoerbewijzen te belemmeren of te verhinderen Toegevoegd na 12 minuten: Overigens: de 'standaardboete' voor het niet hebben van een geldig vervoerbewijs is euro 35.-. Normaal gesproken komt de ritprijs daar nog bij maar ik weet niet hoe dit beoordeeld wordt als je wel ingecheckt bent. Als de kaart wordt ingenomen, ben je echter sowieso het instaptarief (bij NS euro 20.-) kwijt, omdat je dan niet meer kunt uitchecken. Toegevoegd na 14 minuten: Voor het studenenreisproduct is het instaptarief maar euro 10.-. Hoe dan ook: ik zou het er niet op wagen!

Die OV-kaart is van je broer. Alleen hij mag daar gebruik van maken. Dat staat in de voorwaarden en dáárvoor is betaald. Als jij er gebruik van maakt dan is dat diefstal van OV-kilometers. Een vorm van zwartrijden dus. Het zwartrijden is een groot probleem van het OV. Alles zal toch betaald moeten worden en dat komt dus terecht op de schouders van degenen die wel betalen. "Ik zou het er niet op wagen" zou ik dus eigenlijk willen vervangen door "dat moet je niet willen". Tenminste, als je jezelf 's avonds in de spiegel nog recht in de ogen wilt durven kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100