Moet je officieel een treinkaartje hebben om het treinperron te gebruiken?

Een collega zei gisteren dat je officieel een treinkaartje moet hebben om gebruik te maken van het perron. Maar je mag toch ook van het perron/station gebruik maken als je niet met de trein gaat reizen? Bijvoorbeeld als 'doorsteek' (ik loop er vaak doorheen richting centrum), om mensen uit te zwaaien, of om iets te eten of drinken te kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik wist het ook niet, maar sinds gisteren wel: Een ieder die zich op een perron bevindt dient in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs of een speciaal kaartje voor het mogen betreden van het perron. Ik werd er op geattendeerd door iemand van NS. Wist het zelf ook niet. Ik was er om iemand op te halen en kon zo het perron op zonder hekje of andere controle.

Ja, vandaag de dag moet je in- en uitchecken! Er zijn plannen om iets te verzinnen voor o.a. Leiden en Amsterdam Amstel waar je gewoon van de ene straat naar de andere kunt doorsteken. Maar het hele gebouw is van de NS en die bepalen de regels. Vandaar dat de formele eis inchecken etc. is. Nu staan er nog poortjes open en de controle zal wel nul zijn, Maar formeel moet je voorzien zijn van een kaartje/check; overigens is het ouderwetse perronkaartje al 40 jaar geleden afgeschaft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100