wat moet ik doen om in te kunnen checken vanuit mijn portemonnee?

Ik kan met mijn ov chipkaart niet inchecken als hij in de portemonnee zit, alleen als ik zonder portemonnee wil inchecken dan doet ie het. wat moet ik doen om in te kunnen checken vanuit mijn portemonnee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt aan de andere pasjes die er in je portemonnee zaten. Bij mij was het over toen ik het pasje van het zwembad en de sportschool eruit had gehaald. Als de paal geen foutmelding geeft maar gewoon niets doet, probeer dan de pas dichter naar de buitenkant van de portemonnee te verplaatsen, zodat er geen geld of andere pasjes tussen de OV-kaart en de OV-incheckpaal zitten.

Je zou jouw beurs op de ov kaart na geheel kunnen ledigen, dan zal hij ongetwijfeld werken. Maar het lijkt me toch eenvoudiger om even die kaart uit de onderhavige portemonnee te halen. Zo moe kan je dar toch niet van worden....

Om het te laten werken moet je alle andere RFID-pasjes uit je portemonnee halen. Dus eigenlijk alle pasjes die je tegen of voor een lezer houdt. Voorbeelden van dat soort pasjes zijn sportschoolpasjes, toegangspasjes van werk etc. Ik vind het inderdaad zelf ook niet prettig om elke keer de pas eruit te halen. Als je portemonnee een flap heeft om pasjes in te doen, kan je dat ook proberen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100